I år er det 125 år siden Lunner løsrev seg fra Jevnaker og ble en egen kommune. Jubileet skal markeres med folkefest i og rundt Lunnerhallen lørdag 23. september.

Les tidligere nettsak om jubileet her: Lunner kommune 125 år!

Folkefest i og rundt Lunnerhallen

- Selv om vi ikke kan love 125 aktiviteter denne dagen, kan vi love at det vil skje utrolig mye for alle aldersgrupper. Vi håper alle i Lunner blir oss på feiringen, sier ordfører Harald Tyrdal.

Dagarrangementet starter klokken 12. På lista over underholdning og aktiviteter står det blant annet dans, turn, kor, korps, grafitti-maling, hoppeslott, taler, sveip gjennom historien, diverse stands – og selvsagt bursdagskake! Dessuten vil barn og voksne få mulighet til å teste konkurranse-instinktet.

- Flere lag, foreninger og representanter fra næringslivet har meldt at de vil delta etter at vi sendte ut invitasjon tidlig i sommer. Selv om programmet begynner å bli spikret, oppfordrer vi til å ta kontakt med Lunner frivilligsentraler hvis flere har lyst til å delta med stand eller annet denne dagen, sier ordføreren.

Dagarrangementene er et samarbeid mellom Lunner kommune, Lunner frivilligsentraler, UngHadeland, Kulturkontoret for Lunner og Gran og Kulturbruket Gamleskolen Harestua.

Fra rådhusplassen til Lunnerhallen

Ett av feiringens trekkplaster er konserter med bandet «Hagle». Klokken 16.00 blir det gratiskonsert for unge under 18.år, og senere er bandet en del av artistgalleriet på kveldskonserten. 

Hagle er en norsk country-rap-duo som består av André Jensen og Olav Tokerud.  Låtene handler om rånemiljøet og lokal bygdekultur, og duoens første singler ble plukket opp av NRK-serien «Rådebank». Siden har det tatt av på Tik Tok, Spotify og på konsertscenene for Hagle, som blant annet spilte på VG-lista på Rådhusplassen i Oslo i juni.

Ekstra stas er det at Hagle har med seg en lokal banjospiller på scenen; Noah Lippert Hermansen fra Harestua.

Gratiskonserten er i regi av UngHadeland med støtte av Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal. Dette er et rusfritt arrangement.

Billetter må forhåndsbestilles på kulturhadeland.no.

Klar for konsertkveld

- Mange av oss som har bodd i Lunner og på Hadeland noen år har gode minner fra store konsertarrangementer i Lunnerhallen. Nå skal vi gjenoppta denne tradisjonen i forbindelse med 125-årsjubileet, forteller ordfører Harald Tyrdal.

Kvelden starter med konserter i foajeen klokken 18.00 og fortsetter på den store scena i Lunnerhallen. Artistlista består av:

  • Janne Hea med band
  • Nils Erik Strømnes med band
  • Brat pack
  • Hjerterknekt
  • Barske Karer
  • Hagle

Billetter selges til en veldig snill pris – 125 kroner – og bestilles på kulturhadeland.no.

Arrangør for kveldskonserten er Kulturbruket Gamleskolen Harestua i samarbeid med Lunner kommune og Kulturkontoret for Lunner og Gran.