Fra 10. august til og med 8. september kan du forhåndsstemme til kommunestyre- og fylkestingsvalget 2023.

Alt om Valg 2023, inkludert de ulike partienes valglister, finner du her.

Lunner rådhus

Du kan forhåndsstemme i rådhusets åpningstider fra klokka 08.30 til 15.00. I tillegg har vi utvidet åpningstid følgende dager:

  • Torsdag 31. august kl. 08.30–20.00
  • Tirsdag 5, september kl. 08.30–20.00

Lunner helse og omsorgssenter og Grua skole

Du kan forhåndsstemme på Grua og Harestua følgende dager:

  • Lunner helse og omsorgssenter (vinterhagen) 4. september kl. 10.00–20.00
  • Grua skole 6. september kl. 17.00–20.00

Husk legitimasjon!

Du må ha med legitimasjon når du skal stemme. Det er ikke nok å ha med valgkort, eller å oppgi navn og fødselsdato. Andre personer i valglokalet kan ikke gå god for identiteten din.

Det er fint om du har med valgkort, eventuelt ta et skjermbilde av valgkortet. Hvis du ikke har fått tilsendt valgkort, eller du har glemt det igjen hjemme, har du likevel mulighet til å stemme så lenge du har gyldig legitimasjon.

Eksempler på gyldig legitimasjon er pass, nasjonalt ID-kort, førerkort og bankkort med bilde.

Stemme hjemme

Dersom du av helsemessige årsaker ikke har mulighet til å ta deg til forhåndsstemmelokalet eller til valglokalet på valgdagen har du mulighet for å be om å få stemme hjemme. Det vil si at to valgfunksjonærer kommer hjem til deg med stemmesedler og urne, slik at du har mulighet til å avgi stemmen din i din egen stue. En valgfunksjonær vil ringe til de som har bedt om å få stemme hjemme for å avtale tid. 

Fristen for å be om å få stemme hjemme er 5. september 2023.  Hjemmestemmingen vil i hovedsak foregå siste uken før valgdagene, men vi er fleksible, så ta kontakt selv om det ikke passer disse dagene. 

Ring tlf. 993 81 885 eller send mail til tina.halvorsen@lunner.kommune.no

Forhåndsstemming fra annen kommune eller utlandet

Oppholder du deg i en annen kommune, kan du avgi din forhåndsstemme der. Ta kontakt med gjeldende kommune for informasjon om tid og sted for forhåndsstemmingen. Oppholder du deg i utlandet i tiden for forhåndsstemming og på valgdagen har du mulighet for å stemme ved en utenriksstasjon. Her er det en oversikt over utenriksstasjoner. Husk å være ute i god tid, slik at du er sikker på at din stemme rekker frem i tide. Har du bodd i utlandet i mer enn 10 år, må du også søke om å bli innført i manntallet. Søknaden skal gå til den kommunen du sist var bosatt i (i henhold til folkeregisteret), dersom du ikke har vært bosatt i Norge, sendes søknaden til Oslo.

Det er også mulig å brevstemme dersom du ikke befinner deg i nærheten av en utenriksstasjon. Informasjon om brevstemming finner du her.