Hva er forhåndstemming?

Forhåndstemming betyr at du leverer din stemme før valgdagene, som i år er søndag 10. og mandag 11. september.

Dersom du forhåndsstemmer kan du ikke stemme på nytt, heller ikke på valgdagene.

Lurer du på hvordan stemmegivningen foregår? Da kan du lese mer på nettsidene valg.no. Våre hyggelige valgfunksjonærer vil hjelpe deg når du kommer til valglokalet

Tid og sted for forhåndsstemming i Lunner kommune

Lunner rådhus:

Fra torsdag 10. august til og med fredag 8. september kan du kan stemme på Lunner rådhus i rådhusets åpningstider klokken 08.30 til 15.00.

I tillegg er det utvidet åpningstid for forhåndsstemming på rådhuset følgende dager:

  • Torsdag 31. august klokken 08.30 til 20.00
  • Lørdag 2. september klokken 10.00 til 15.00
  • Tirsdag 5. september klokken 08.30 til 20.00

Grua skole:

Du kan forhåndsstemme på Grua skole (gymsalen) 6. september kl. 17.00–20.00

Lunner helse- og omsorgssenter:

Du kan forhåndsstemme på  Lunner helse og omsorgssenter (vinterhagen) 4. september klokken 10.00 til 20.00.

Husk legitimasjon

Du må ha med legitimasjon når du skal stemme. Det er ikke nok å ha med valgkort, eller å oppgi navn og fødselsdato. Andre personer i valglokalet kan ikke gå god for identiteten din.

Det er fint om du har med valgkort, eventuelt ta et skjermbilde av valgkortet. Hvis du ikke har fått tilsendt valgkort, eller du har glemt det igjen hjemme, har du likevel mulighet til å stemme så lenge du har gyldig legitimasjon.

Eksempler på gyldig legitimasjon er pass, nasjonalt ID-kort, førerkort og bankkort med bilde.

Stemme hjemme

Dersom du av helsemessige årsaker ikke har mulighet til å ta deg til forhåndsstemmelokalet eller til valglokalet på valgdagen har du mulighet for å be om å få stemme hjemme. Det vil si at to valgfunksjonærer kommer hjem til deg med stemmesedler og urne, slik at du har mulighet til å avgi stemmen din i din egen stue. En valgfunksjonær vil ringe til de som har bedt om å få stemme hjemme for å avtale tid. 

Fristen for å be om å få stemme hjemme er 5. september 2023.  Hjemmestemmingen vil i hovedsak foregå siste uken før valgdagene, men vi er fleksible, så ta kontakt selv om det ikke passer disse dagene. 

Ta kontakt med Tina Halvorsen (politisk sekretariat) på telefon 993 81 885 elller e-post: tina.halvorsen@lunner.kommune.no  

Valglister og mer informasjon

Alt om Valg 2023 finner du på nettsidene våre. Her finner du også godkjente valglister for de politiske partiene som stiller til valg i Lunner kommune.