Som en del av arbeidet med å gjøre det enklere å komme seg rundt i bygda vår, har Lunner kommune gått til anskaffelse av låsbare skap. De første er plassert ved Lunner ungdomsskole, og de er nå aktivert og klare til bruk.

Sykkelskapene er en del av prosjektet "Bygdemiljøpakker" der Lunner kommune deltar som én av tre pilotkommuner i Viken fylkeskommune.

Slik fungerer det 

  • Selve parkeringen er gratis de første 10 timene. Deretter koster det 10 kroner hver tiende time. 
     
  • Skapene skal bare brukes til sykler.
     
  • Selv om de er tilgjengelige for alle, er sykkelparkeringen først og fremst ment for de med litt ekstra kostbare sykler, som el-sykler. Det er også mulig å parkere el-sparkesykler i skapene. Vi håper derfor at de som skal parkere en mer "vanlig" sykkel, benytter vanlige sykkelstativer og egen sykkellås. 
     
  • Du kan reservere et sykkelskap i en time før du ankommer. Dermed kan du sikre deg sykkelparkering før du drar hjemmefra.     

Bestilles og brukes via app

For å bruke sykkelskapene må du ha en mobiltelefon med appen fra Bikely, som er selskapet som drifter disse og hundrevis av liknende bokser rundt om i Norge.  

Når du åpner appen, finner du parkeringen på Roa som et grønt sykkelskilt. Du må legge inn en betalingsløsning før du reserverer. På sykkelskapene er det tydelig forklart hvordan de virker.  

Vi håper sykkelskapene blir flittig brukt, at de får flere til å velge sykkelen som transportmiddel, og at vi må sette opp flere!