DNT Hadeland, Lunner historielag, Lunner husflidslag, Kulturhistoriske Vestre Lunner og flere velforeninger har samarbeidet med Lunner kommune og Viken fylkeskommune for å koordinere og planlegge gode arrangementer for hele familien.

Samles om felles historie

Med felles kulturhistoriske arrangement denne høsten ønsker Lunner kommune å bidra til alle føler sterkere tilknytning til stedet vi bor på. På den måten kan vi bygge et tettere bygdemiljø og tydeligere identitet.

- Vi tror det er viktig at vi er flere samarbeider om å lage gode arrangementer, og ikke konkurrerer med hverandre. Slik kan vi få med oss og engasjere flere, og samles om vår spennende og viktige historie, sier Sigrid Heier i DNT Hadeland.

Innholdsrikt program

2. september blir det vandring langs nye og gamle stier fra Frøystad på Roa til Haakenstadbutikken i Søndre Oppdalen, og videre langs ruta ned til Røyse. Det blir satt opp buss tilbake til Roa for dem som har gått hele turen. Den første delen vil gå på den helt nye Roa-stien, mens det på Haakenstad blir arrangement med enkel servering, historie, leker og demonstrasjoner av gamle teknikker.

Denne lørdagen er det vikingtiden som vil stå i fokus. Haakenstad var skysstasjon langs bergenske kongeveg den gangen det var den viktigste ruta gjennom bygda.

3. september vil Kulturhistoriske Vestre Lunner avholde sitt tradisjonsrike arrangement på Grindvoll. Arrangementene sammenfaller med både de nasjonale kulturminnedagene,  Kulturminnedagene 2023: Levende kulturarv og Friluftslivets uke Friluftslivets uke 2023. Følg med for mer informasjon om tidspunkter og steder.

Arrangementet lørdag er et resultat av kommunens arbeid med Bygdemiljøpakka, og har som formål å knytte bygda tettere sammen gjennom formidling og opplevelse av vår felles historie.