Plan- og bygningsloven gir kommunene hjemmel til å ta gebyr for behandling av private planer, bygge- og delesaker. Kommunen må derfor ha en forskrift som er basert på selvkost som skal gjenspeile kommunens ressursforbruk i de enkelte sakene. 

Selvkost betyr at en tar betalt for det tjenesten koster, og at kommunen ikke kan ta inn mer enn den koster. En gebyrforskrift vil bidra til regulere selvkost på en riktig måte.

Forslaget til ny gebyrforskrift utarbeides i samarbeid med Momentum Solution AS, som er leverandør av løsninger for beregning av selvkost. 

I henhold til forvaltningsloven forhåndsvarsler vi nå arbeidet med ny gebyrforskrift, og frist for å si din mening innen 28. august. Kommunestyret vil behandle forslaget til ny gebyrforskrift 7. september. Kommunestyret vurderer da om forslaget skal ut på høring, eller om en skal beholde gjeldene forskrift.

Du kan si meninga di om forslaget til forskrift innen 28.august 2023. Send merknad eller innspill til post@lunner.kommune.no eller til Lunner kommune, Sandsvegen 1, 2740 ROA