Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Meteorologisk instiutt (MET) har sendt ut rødt farevarsel om flom og jordskred og store nedbørsmengder i vårt distrikt fra mandag 7. august og tirsdag 8. august. Ekstremværet har fått navnet "Hans".

Det er ventet store - og økende - mengder nedbør utover dagen i dag (mandag 7. august), gjennom natten og utover tirsdag. Det er også varslet lyn, torden og en del vind. 

Lunner kommune har satt inn ekstra bemanning på veg, vann og avløp og innen helse for å være forberedt på utfordringer knyttet til uværet. Kommuneledelsen var samlet til beredskapsmøte i dag tidlig.

Dette bør du gjøre

  • Kjør svært forsiktig! Mye overflatevann i vegbanene fører til vannplaning, og nedbøren gir dårlig sikt. Vær oppmerksom på at veger kan bli stengt.
  • Sikre og flytt verdier bort fra utsatte områder, som for eksempel i kjellere, og flytt biler og gjenstander som står tett plassert ved bekker og elver.
  • Hold deg unna bekker og elver med stor vannføring.
  • Rens stikkrenner, kummer og andre vannveier for jord, grus, kvist og løv slik at vannet kan renne uhindret der det vanligvis renner.

Følg med på varsom.no og yr.no.
Følg med på nettsidene våre og informasjon vi legger ut i sosiale medier.

Les om råd til privatpersoner på varsom.no.

Her kan du ta kontakt

Her kan du melde fra om ødelagte veger, veger som flommer over, tette stikkrenner og sluk, trær som ligger over vegbanen og tilbakeslag av overvann i kjellere:

Ring Lunner kommunes sentralbord i vanlig åpningstid, mellom klokken 08.30 og 15.00. Tlf. 61 32 40 00. 

Etter kl 15.00 kan du ringe følgende døgnåpne vakttelefoner:

  • Vakttelefon kommunale veger: 917 437 17
  • Vakttelefon vann og avløp: 975 27 009