Denne uken åpnet Lupro de nye kafelokalene til Café Lu, og kunne ønske gamle og nye gjester velkommen til romslige, lyse og veldig trivelige lokaler. Her kan både faste og tilfeldige gjester nyte god lunsj og kaffe - og en hyggelig prat med andre sambygdinger.

Kafeen er en del av Lupro AS, som eies av Lunner kommune og tilbyr tilrettelagte arbeidsplasser og arbeidsutprøving for yrkesaktive som av ulike grunner har behov for et tilpasset arbeidsmiljø for en periode. 

Både kafé og gjenbruksbutikk har fått nye lokaler

Café Lu har i en årrekke holdt til vegg i vegg med gjenbruksbutikken i brakkeriggen ved innkjøringen til gjenvinningsanlegget. Nå har imidlertid brakkene overlevd seg selv med mange år, og var blitt så preget av tidens tann at det ikke lenger var forsvarlig å drive der.

Å legge ned kafeen og gjenbruksbutikken var ikke et alternativ, og dermed har Lupro måttet hive seg rundt og tenke nytt. Med noen grep har disse to institusjonene på Roa fått nytt liv og enda bedre kår i nye lokaler. 

Gjenbruksbutikken er flyttet til den gamle eneboligen på baksiden av Lupros hovedbygg, mens kafeen har fått plass i selve hovedbygget - der det til nå har vært kantine for ansatte. Deler av lokalet er fortsatt reservert for ansatte, samtidig som det er god plass for kafé-gjester.

Kafé og catering

Gjenbruksbutikken flyttet før jul, mens kafeen måtte vente litt på noen oppgraderinger av kjøkkenet. Nye ovner og bedre kjøkkeninnredning gjør det nye kjøkkenet bedre å jobbe på, og øker kapasiteten. Nå kan de lage enda flere av sine etter hvert berømte Lupro-brød, og vil selvsagt fortsette catering -virksomheten.

Kafeen drives av ansatte ved Lupro.

Åpningstider for Café Lu: