Arbeid ved Monsrud stasjon

Bane NOR gjennomfører vedlikeholdsarbeid ved Monsrud stasjon lørdag 29. april, lørdag 6. mai og søndag 7. mai.  Arbeidet består i å stabilisere spor og nøytralisere spor.

På grunn av Bane NORs sikkerhetsreglement og tett togtrafikk må arbeidene utføres i togfrie perioder, det vil si mellom kl 01.00 og kl 06.00. 

Det vil bli noe støy i området i denne perioden. Alle berørte naboer er varslet.

Informasjon med kart som viser arbeidsområde og nabovarslingsområde (pdf).

Arbeid ved Grua stasjon

I perioden 2.– 9. mai skal Bane NOR gjøre vedlikeholdsarbeid ved Grua stasjon. Det betyr at det blir noe støy i området i denne perioden.

Vedlikeholdsarbeidet består av avlokking av kabelkanaler, kabellegging og graving, og det vil foregå på strekningen mellom stastjonsbygningen og hovedsignalet på andre siden av Gruatunnelen mot Oslo. 

Det som vil skape støy i området er i hovedsak kjøring med anleggs- og skinnegående maskiner. Maskiner og utstyr er lyddempet så godt det lar seg gjøre.

På grunn av Bane NORs trafikksikkerhetsreglement og tett togtrafikk må arbeidet utføres i togfrie perioder. Derfor vil vedlikeholdsarbeidet skje på kveldstid og om natten, nærmere bestemt mellom kl 19.00 og 06.00. Entreprenøren vil imidlertid unngå støyende aktivitet mellom kl. 23.00 og 01.00.

- Utførende entreprenør er Rail Infrastructure AS. Vi vil tilstrebe at arbeidene påfører naboene minst mulig ulemper, men det er dessverre ikke til å unngå at det vil bli noe støy.  Alle berørte naboer vil bli varslet, informere Bane NOR.

Kart som viser arbeidsområde og nabovarslingsområde (pdf).