Den nye torget på Harestua ble offisielt åpnet i oktober 2022, og samtidig overtok Lunner kommune som eier av torget. Torget ligger rett ved det nye helse- og omsorgssenteret.

-  Jeg håper at dette vil bli en attraktiv møteplass, at det vil være et godt og hyggelig sted å være for mennesker i alle aldre, med rom for kultur og arrangementer, aktivitet og glede, lek og opphold for mange eller få, sa ordfører i Lunner, Harald Tyrdal, under den offisielle åpningen.

Arrangementene de to kommende lørdagene skal oppfylle mange av disse ønskene.

Operafest 

Lørdag 10. juni besøker Operafest Røykenvik Harestua for første gang. Det blir gratis operakonsert på torget klokken 12.00.

Operafest Røykenvik har hovedscenen sin i Røykenvik (Brandbu), men ønsker å favne vidt når det gjelder variasjon av konserter og bruk av ulike konsertareaner. De siste årene har gratis torg-konserter vært en del av den fire dager lange operafesten. I år inkluderes også Lunner i konsertserien.

Sommerfest i to deler

Lørdag 17. juni blir det sommerfest i to avdelinger, én på torget på dagtid mellom klokken 12.00 og 15.00, og én på Gamleskolen klokken 18.00. Til kveldsarrangementet må du ha billett eller være frivillig. Dagarrangementet er gratis og åpent for alle. 

På sommerfesten på torget vil du oppleve mangfoldet av lag og foreninger i kommunen, bedriftene våre, underholdning, kakeservering og valgkampåpning. Her er noe av det du kan oppleve på torget denne dagen:

  • Hadeland Janitsjar
  • Tale ved Harald Tyrdal
  • Seniordansen
  • Bronsebukkene med Pernille Markhus
  • Det ukrainske koret
  • Line Dance Kickers

Håper på en folkefest

Sommerfesten arrangeres av  Lunner Frivilligsentraler og Kulturbruket. Avdelingsleder for Lunner frivilligsentral sør, Mona Haugen, håper mange møter opp denne lørdagen slik at det blir en ordentlig folkefest.

- På sommerfesten treffer du mange av kommunens lag og foreninger, politiske partier og bedrifter. Det er et stort spenn av hva man kan være med på her i Lunner kommune.  Kom på sommerfesten å bli overrasket over hva som finnes og hvilke aktiviteter som frivillige har å tilby, oppfordrer Haugen.

Ønsker du å være frivillig på sommerfesten på dagtid, ta kontakt med Lunner frivilligsentraler. Har du tid til å være frivillig på kvelden, ta kontakt med Kulturbruket Gamleskolen.