I går inviterete Lunner helse- og omsorgssenter sine frivillige til lunsj og refleksjon i vinterhagen på senteret.

I tillegg til god servering fikk de møte demenskoordinator Anne Sjøgren som fortalte om sin rolle og kom med råd om kommunikasjon med mennesker demenssykdommer. Enhetsleder for hjemmebaserte tjenester, Bente Wollum, og avdelingsleder for korttidsavdeling, Bente Aarkvista, informerte også om aktuelle temaer i løpet av lunsjen.

Gir meningsfylte hverdager

- Vi har 40–50 frivillige som bidrar med stort og smått, og dette arrangementet var en liten takk fra oss for den fantastiske innsatsen de gjør. De frivillilge gjør en stor forskjell for beboerne og for oss, sier Marianne Sørlie, fagansvarlig aktivitør ved Lunner helse- og omsorgssenter.

De frivillige ved Lunner helse- og omsorgssenter er med på å gi beboere og brukere meningsfulle opplevelser, aktiviteter og tjenester. De bidrar blant annet som turvenner, besøksvenner, mandagskaféverter, frokostverter, sykkelpiloter og besøksvenner med hund eller andre dyr. Andre aktiviteter som frivillige har deltatt på i år er å tilby høytlesning eller lede an i sangstunder.

Det er også frivillige som kjører ut og leverer middagsmat til hjemmeboere.

Godt samarbeid

Lunner helse- og omsorgssenter har en egen pårørende/venneforeningen som tilbyr arrangementer jevnlig, og her bidrar også de frivillige.

 -  Vi har gjennom mange år hatt godt samarbeid med mange forskjellige frivillige, og vi har blant annet tett kontakt med vennforeningen og med Lunner frivilligsentral, forteller Sørlie, som sitter som ansattrepresentant i venneforeningen og et bindeledd mellom frivillige, beboere og ansatte.