Trøbbel på vegene

På flere kommunale veger er det nå dårlig framkommelig, og det jobbes på spreng for å holde vegene åpne. Situasjonen endrer seg fra time til time, noe som gjør det vanskelig med kontinuerlig oppdatering.

På Riksveg 4 er det svært mye vann over vegen flere steder, blant annet på Roa.

Hjemmetjenesten

Hjemmetjenesten vil kunne få problemer med å komme seg rundt til innbyggerne på grunn av stengte veger. Der det blir forsinkelser, eller hvis besøk blir avlyst, vil hjemmetjenesten ta kontakt.

Vann i kjellere

Flere har henvendt seg til Lunner kommune om vann i kjellere. Lunner og Gran Brann og redning har rykket ut på grunn av vann i kjellerleiligheten som er bebodd. Det er de bebodde kjellerleilighetene som blir prioritert framover.

Har satt krisestab

Beredskapsledelsen i Lunner var samlet til møte i dag tidlig, og i et nytt møte i ettermiddag ble det bestemt å sette krisestab i forbindelse med ekstremværet «Hans».

- Vi ser allerede mange konsekvenser som følge av de store nedbørsmengdene. Ut fra prognosene for den videre utviklingen av ekstremværet, må vi være forberedt på flere hendelser ut utover kvelden, natten og morgendagen - og vil vil sette inn nødvendige tiltak så langt det lar seg gjøre, sier kommunedirektør Dag Flacké.

Oppmøtesteder hvis kommunikasjonskanaler er nede

Hvis det skulle bli en situasjon der kommunikasjonen blir brutt slik at det ikke er mulig å bruke telefon og internett har vi oppmøtesteder der du kan komme i kontakt med oss i Lunner kommune.  kommune. Det skal mye til at en slik situasjon oppstår, men vi orienterer om det her for sikkerhets skyld:

Oppmøtested for innbyggere i Lunner kommuner: Lunner helse- og omsorgssenter på Harestua.
Nødetatene kan nås på Nødetatsbygget.