Viktig melding:

På grunn av uforutsette hendelser er det behov for mer tid for å ferdigstille arbeidene. Bane NOR har derfor utvidet arbiedsperioden fra natt til 25.mai og til morgenen 31.mai og fra kvelden 2. juni til morgenen 4. juni. 

Arbeidet vil skje på kveld og natt mellom klokken19.00-06.00 i hele perioden, men en skal så langt det lar seg gjøre unngå støyende aktivitet i innsovningsperioden (klokken 23.00 -01.00). 
(Oppdatert 26. mai)

Perioder for arbeidet

Vedlikeholdesarbeidet  ved Grua stasjon skjer på dagtid mellom kl. 07.00 og 18.00 i hele perioden.

I perioden 13. til 16.mai og 19. til 24.mai vil det også være arbeid om natten. Arbeidene på natt disse datoene vil i hovedsak dreie seg om transport av masse.

- Helgen 20.–21.mai er bruddhelg (de vil si togfri-helg), og vi planlegger med døgnkontinuerlige arbeider. Vi skal forsøke å unngå støyende aktivitet i innsovningsperioden (kl 23.00 -01.00). Arbeidene som er planlagt utført 17. og 18.mai er en del av forberedende arbeider til bruddhelg, og kritiske for å kunne gjennomføre arbeider som krever en lengre togfri-periode på strekningen, informere Bane NOR.    

Nødvendig vedlikehold

Vedlikeholdsarbeidet dreier seg om sporvekselbytte, flytting av masser, pakking med pakkmaskin etter sporvekselbytte, sporvekselvarme, kabellegging og fundamentering med mer.

Det som vil skape støy er i hovedsak kjøring med anleggsmaskiner og skinnegående maskiner, samt massetransport. Det vil også bli benyttet mindre håndholdte maskiner som boremaskiner, muttertrekker og kappmaskiner.  

- Arbeidet er knyttet til sårt vedlikehold, og er å anses som samfunnskritisk for driften av jernbane. Vi vil tilstrebe at arbeidet i minst mulig grad fører til ulemper for naboer, men det er dessverre ikke til å unngå at arbeidet vil medføre noe støy. Alle berørte naboer blir varslet, heter det informasjonen fra Bane NOR.

Arbeidet vil foregå innenfor det området som er markert med rødt på kartet:

Kart som viser vedlikeholdsarbeid ved Grua stasjon mai 2023