Hvem kan søke?

Lag/foreninger, stiftelser og enkeltpersoner som holder til i Lunner kommune kan søke om midler til kulturutvikling. Det gis ikke tilskudd til politiske organisasjoner.

Hva kan du søke om?

Du kan søke om støtte til enkelttiltak og forsøksprosjekter, men ikke om til ordinær drift. Her er noen eksempler på hva du kan søke støtte til:

  • Arrangementer: Skal et arrangement få tilskudd, må det i hovedsak være tilgjengelig for alle. Arrangementene bør være av en slik størrelse at det er vanskelig for et lag å stå alene om gjennomføring.
     
  • Leie av Hadeland kultursal og kommunale gebyrer: Midlene kan dekke merkostnader ved å leie Hadeland kultursal. Det kan også gis støtte til å dekke andre kommunale gebyrer. 
     
  • Bygningsvern/restaurering: Det kan gis tilskudd til bygninger som har kulturhistorisk verdi og som innbyggerne i Lunner har mulighet til å besøke. Det kan også gis støtte til samlinger av gamle hus, gårdstun og lignende. Midlene kan ikke brukes til private boliger.
     
  • Minnesmerker, for eksempel minnesmerker i forbindelse med spesielle hendelser og/eller personer som er, eller har vært, spesielt knyttet til kommunen.
     
  • Tilskudd til kulturhus, forsamlingshus og andre bygg. Vanlig vedlikehold og driftsutgifter kan ikke få støtte gjennom denne ordningen.
     
  • Historie og kulturstoff: Det kan gis tilskudd til innsamling og/eller arbeid med historie- og kulturstoff som lag eller personer tar initiativ til. Formålet med arbeidet må være å samle/få fram materiell som har allmenn kulturell inneresse. Det kan søkes om støtte til skilting/informasjonsarbeid og tilrettelegging av kulturminner og natur- og kulturstier.
     
  • Utstyr/instrumenter: Det kan gis støtte til lag/foreninger som ønsker å gå til innkjøp av svært dyrt utstyr eller instrument.
     
  • Idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv: Det kan søkes tilskudd i forbindelse med utvidelse/rehabilitering og nybygg av anlegg og områder for idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv.

Her søker du

Søknadene sendes til kulturkontoret for Lunner og Gran, postmottak@gran.kommune.no

For høsten 2023 er søknadsfristen satt til 1. november.

Det er kommunestyret som hvert år bestemmer rammen for tilskuddet. I 2023 er rammen på 150 000 kroner, fordelt på to runder med tildelinger (vår og høst).

På denne nettsiden finner du en oversikt over flere tilskuddsordninger.