I sommer har Lunner kommune arbeidet med forbedring av flere kommunale veger. Moreneveien og Piperveien på Harestua ble ferdigstilt i begynnelsen av september, og nå nærmer det seg også ferdigstillelse av Råstadbakka i Nordre Oppdalen.

Omfattende arbeid i Raastadbakka

14. august startet Lunner kommune arbeidet med å forbedre vegen Råstadbakka i Nordre Oppdalen. 

Arbeidet har bestått i å utvide bredden av vegen til seks meter kjørebane, sette opp autovern, lede vann i grøfter og bygge opp igjen grøfter med bærelag/forsterkningslag for å sikre vegen mot flomskader.

Det ble laget veg i Råstadbakka på 1950-tallet. Først var det en privat veg, og deretter fylkesveg før kommunen overtok vegen på 1990-tallet. 

- Vegen har vært i dårlig forfatning de siste årene. Takket være en ekstrabevilling fra kommunestyret ble det mulig for oss å gjøre et omfattende arbeid på vegen nå i sommer og høst, forteller Thor Marius Western i Lunner kommune som er prosjektansvarlig for vegarbeidet.

Omkjøringer

Asfaltering av første del av vegen, fra Oppdalslinna mot Blistentoppen, starter mandag 2. oktober.

Kart som viser omkjøring for Råstadbakka fra uke 40.

I denne perioden blir det manuell dirigering forbi stedet der det asfalteres.

Råstadbakka, fra Blistenvegen mot Flågenvegen, stenges for gjennomkjøring fra tirsdag 3. oktober. Det omkjøring via Riksveg 4. 

Hele Råstadbakka vil være ferdig asfaltert i slutten av oktober.

Ny asfalt i Moreneveien og Piperveien

21. august begynte Lunner kommune arbeidet med å forbedre Moreneveien på Harestua. 

I Moreneveien er det skiftet vannkummer i vegen, og det er lagt 1,2 kilometer ny asfalt. Samtidig med asfalteringen i Moreneveien ble det lagt et siste asfaltlag i Piperveien, som ble asfaltert i fjor.