Lørdag 29. april spilles de første konsertene klokken 16.30 og kl 20.00. Gjennom sommeren blir det konserter hver kveld klokken 20.00. Lørdager og søndager blir det i tillegg konserter klokken 14.00.

- Dette er alle første gang pianoet settes opp ute i naturen, og Bislingen er et fantastisk sted, sier kunstner og musiker Benjamin Mørk som står bak musikken og installasjonen.

En helt spesiell musikkopplevelse

Installasjonen "Music on Display" består av et selvspillende piano som er montert i en arkitektonisk container. Ved hjelp av 88 små motorer løftes tangentene på pianoet slik at det blir musikk. Intensjonen med Music on Display er å skape en helt ny musikkopplevelse i det offentlige rom

- Music on Display var ferdig rett før jul i fjor, og siden har den vært i Tromsø, Geiranger og Narvik. På Bislingen settes det for første gang ut i naturen. Vi testet det i går ettermiddag, og det var en helt magisk stemning, sier Mørk.

I dag har han jobbet med den siste tekniske finpussen før pianoet stemmes og er klart til konsertene i morgen.

Musikk komponert for Nordmarka

Til konsertene i Nordmarka har Mørk komponsert et helt nytt verk som han har kalt "Gryning Nordmarka – konsert for selvspillende piano og elektronikk i 7 passasjer". Verket varer i omtrent 30 minutter, og komponistene kan fjernstyre konsertene gjennom mobilen.

I musikken bruker komponisten metoden "mekanisk piano". Dette er en metode Mørk selv har utviklet, og det handler om å gjøre de normalt uønskede mekaniske lydene fra instrumentet til den sentrale rytmiske delen av pianospillet. 

Konsertpremiere lørdag

Pianoet er plassert på Bislingflaka – Lunner kommunes høyeste punkt (700 meter over havet) - ved nedlagte Bislingen fjellstue. Adressen er Bislingvegen 245. 

Music on Display i Nordmarka er et samarbeid mellom Benjamin Mørk og blant andre Paal Mangerud. Mangerud kommer opprinnelig fra Brandbu og er en av eierne i selskapet JRM utvikling som har kjøpt Bislingen fjellstue og planlegger utviklingsprosjekter i området.

- Paal har vært en viktig støttespiller helt siden jeg begynte å planlegge prosjektet Music on Display. Da prosjektet var en realitet, tok jeg kontakt med ham igjen, og vi ble enige om å bruke Bislingen. Stedet har kombinasjonen vegtilgang, som er vi er avhengig for å kunne frakte installasjonen, og uberørt, vakker natur. Jeg synes stedet er helt perfekt for Music on Display, forteller Mørk.

Selv om det er planlagt konserter til faste tidspunkt, er det også mulig å bestille konserter til andre tidspunkt, for eksempel for skoleklasser eller andre grupper. For mer informasjon, ta kontakt med Mangerud, telefon 402 39 243.