I dag publiserte Statistisk sentralbyrå (SSB) oversikt over folketall i Norge ved utgangen av 2. kvartal, det vil si ved utgangen av juni. Den viser at Lunner kommune nå har 9340 innbyggere.

Dette er en økning i folketallet med 33 innbyggere fra 1. januar i år, og en økning  i folketallet på 121 sammenlignet med utgangen av 2. kvartal i 2022. 

Fortsetter den positive utviklingen

Statistikken fra SSB viser at det har vært en sammenhengende økning i folketallet i Lunner siden høsten 2021. 

- Dette er svært gledelig. Vi vet at mange kommuner sliter med befolkningsnedgang, mens vi har opplevd en svært postiv vekst de siste årene, sier ordfører Harald Tyrdal.

Befolkningsveksten hittil i 2023 skyldes i all hovedsak fødselsoverskudd og innflytting fra andre kommuner. 

Et interessant sted å bosette seg

Ordføreren mener befolkningsveksten er en bekreftelse på at Lunner framstår som en attraktiv kommune for stadig flere.

- Lunner kommune har, sammen med private utbyggere, lykkes med å legge til rette for mer variert boligbygging som åpenbart er med på å gjøre Lunner til et interessant sted å bosette seg. Både politikere og admininstrasjonen er opptatt av å tenke nytt og tenke utvikling på mange områder, og jeg synes vi får til mye bra sammen, understreker Tyrdal.

Han peker også på den den gunstige geografiske beliggenheten Lunner har.

- Gunstig beliggenhet med kort pendlervei til viktige arbeidsmarkeder, attraktive nye boligområder, tettsteder med godt bomiljø og nærhet til marka tror jeg er en forlokkende kombinasjon for mange, sier ordføreren.

Les mer om tall og befolkningsutvikling på nettsidene til SSB.