Flacké fyller 66 år i mars. Formelt går han av med pensjon 1. september 2024, men på grunn av ferieavvikling regner han med å avslutte jobben som kommunedirektør i slutten av juni.

- Blir vemodig å slutte

- Jeg er veldig takknemlig for de årene jeg har hatt her i Lunner. Det har vært krevende, lærerike og begivenhetsrike år. Jeg har jobbet med mange flotte kollegaer, som jeg setter stor pris på, og jeg har fått være med på en spennende utvikling av Lunner kommune. Det blir vemodig å slutte, sier Dag.

Han lover å stå på for fullt også det neste halvåret.

- For at kommunen skal kunne gjennomføre en god rekrutteringsprosess, fant jeg det fornuftig å si fra allerede nå, og jeg har derfor varslet ordføreren skriftlig om at jeg går av alderspensjon neste år, sier Dag.

Ordfører Harald Tyrdal orienterte formannskapet om dette i formannskapsmøtet før helgen.

Kommunestyret ansetter

Når kommunen skal ansette ny kommunedirektør, er det forhandlingsutvalget som gjennomfører ansettelsesprosessen og kommunestyret som ansetter.

Forhandlingsutvalget ledes av ordfører og består av medlemmer fra formannskapet. De tillitsvalgte i kommunen involveres også i ansettelsesprosessen. 

- Jeg vil takke Dag for den store innsatsen han har gjort for Lunner kommune, og for det gode samarbeidet vi har hatt. Nå starter det viktige arbeidet med å finne ny kommunedirektør. I kommunestyret i desember vil jeg legge fram et forslag til hvordan rekrutteringsprosessen skal foregå, sier ordfører Harald Tyrdal.

Stillingen vil bli lyst ut på nyåret.