Det har gått nesten et år fra Eli Rebekka Haugen og Benjamin Martinsen stengte hytta etter TV2-innspillingen i fjor til de kunne låse opp den blå døra på hytta igjen nå i helgen. I mellomtiden har de ikke kunnet være i nærheten av hyttefeltet "Myllatunet" like ved Svea badeplass.

- Alt skulle jo være hemmelig til vinnerne ble kåret på TV på torsdag. Vi reiste hit opp allerede fredag kveld, og det var både rart og fint å være her igjen, forteller vinnerparet, som bor i Oslo og jobber som grafiske designere.

Kunne bare snekre pallemøbler

Eli og Benjamin hadde minimalt med erfaring med snekring og oppussing da innspillingen til TV-programmet "Sommerhytta" startet i fjor. 

- Jeg hadde snekret palle-møbler til kollektivet, men det var i grunnen det hele. Vi lærte å bruke verktøyene, men utover det var det bare å sette i gang på egen hånd. Det ble mye Youtube og Google-søk underveis. Blant annet var vi helt uerfarne med å bestille materialer, så her bommet vi en del i starten, sier Benjamin.

Fikk skryt av dommerne

De hadde heller ikke mulighet til å tenke ut noen løsninger på innredning i forkant, siden ingen av deltakerne fikk vite hvordan hyttene så ut før første innspillingsdag. 

- Det eneste vi hadde forberedt oss litt på var å tenkte litt på interiør og sette sammen farger vi likte, men dette måtte vi også tilpasse mye underveis, forteller Eli.

Paret fikk de mye skryt av dommerne, både for hvordan de utførte arbeidet og for valg av farger, tekstiler, materialer og praktiske og kreative løsninger. Under finalen fikk paret "gullhammer" av to av tre fagdommere. Snekker Lars Fossum og interiørdesigner Aina Sollie Steen kåret Eli og Benjamins hytte til den fineste hytta.

Er blitt godt tatt imot

I helgen begynte jobben med å gjøre hytta sommerklar. 

- Vi må rydde ting på plass igjen, og friske opp igjen deler av uteområdet. Vi har også planer om å gjøre noe mer i hagen etter hvert, forteller paret. 

De gleder seg også til å bli bedre kjent i nærområdet.

- I fjor rakk vi å bade litt her på Svea, og ellers var vi noen turer på matbutikker og bruktbutikker. Nå gleder vi oss til å gå turer og bli bedre kjent, både med området og med naboer. Flere har allerede vært i kontakt med oss, og det synes vi er kjempehyggelig. Vi føler at vi er blitt veldig godt tatt imot, forteller Eli og Benjamin.

De har også planlagt en reunion på hytta med alle de andre deltakerne fra "Sommerhytta" i løpet av sommeren.

Dette er "Sommerhytta":

  • Sommerhytta ble vist på TV2 for første gang i 2017. I løpet av syv sesonger har det vært mange forskjellige hyttelokasjoner, blant annet Oslo, Ytre Enebakk, Halden, Stange og Nes. 

  • Årets sesong ble spilt inn på hyttefeltet "Myllatunet" på Svea i Lunner kommune. Ifølge produksjonsselskapet har årets sesong hatt i snitt 500 000 seere.

  • I "Sommerhytta" konkurrerer fire par om å lage den fineste hytta. De får et utgangspunkt i en nybygd hytte som er ferdig med alle bærende konstruksjoner, tak og tekniske installasjoner. I løpet av 10 uker skal de  ferdigstille hytter og uteområder. Den som til sist har fått flest gullhamre gjennom ukesoppdrag og finalen, vinner hytta si.