Målet med kartleggingen er å sikre befolkningen mulighet til å drive et variert friluftsliv, både i nærmiljøet og i naturen for øvrig. Nå kan du si din mening om arbeidet som er blitt gjort til nå. Høringsfrist er mandag 4. september.

Hvorfor kartlegging?

Kartlegging og verdsetting av friluftslivsområder er et viktig for å identifisere, utvikle og ivareta arealer for friluftslivet. Metoden vil kunne bidra til å oppnå det nasjonale målet om å sikre befolkningen mulighet til å drive et variert friluftsliv både i nærmiljøet og naturen for øvrig.

Kartleggingen og verdsettingen er en del av arbeidet med friluftslivets ferdselsårer som Lunner kommune startet opp i 2020. Når kommunen skal planlegge utbygginger/bruk av områder, er det viktig for alle parter å ha oversikt over forskjellige interesser som berøres. Lunner kommune mangler en registrering av hvilke områder i kommunen som har verdi som friluftslivsområder.

Overordnede myndigheter har de siste årene gitt økonomisk støtte til å få registrert områder som er verdifulle for forskjellige deler av friluftslivet – for sommer-, og vinteraktiviteter, for barn, unge og eldre med mer.  Registreringene skal presenteres som kart på nettsiden naturbase.no

Medvirkning

  • Arbeidet har vært annonsert på kommunens hjemmesider og i sosiale medier.
  • Lag og foreninger som vi har ment har interesse av friluftslivsområder, er invitert til å bidra.
  • Ungdomsrådet har brukt del av et møte til å tegne inn friluftslivsområder som medlemmene bruker.
  • Skoler og barnehager er invitert til å tegne inn friluftslivsområder de bruker.
  • Plan- og utviklingsutvalgets medlemmer, og ordføreren, har fått invitasjoner til medvirkning.
  • Det har vært arrangert fem arbeidskvelder, fire for inviterte personer/foreninger og én arbeidskveld som var åpen for alle.

Etter dette har arbeidsgruppa gjennomgått registreringene og verdsatt områdene med utgangspunkt i innspillene som er kommet inn. Når innspill til verdivurderinger har vært sprikende, har arbeidsgruppa vektlagt egne vurderinger. Arbeidsgruppa har også registrert regulerte lekeplasser i utbygde boligområder. Dette ble gjort etter at verdsettingsarbeidet var gjort. 

Si din mening!

I høringsdokumentet kan du lese mer om prosessen (pdf). Her finner du også lenke til kart med inntegnede friluftsområder for ulike deler av Lunner kommune.

Frist for å komme med høringsinnspill er mandag 4. september.

Innspill sendes eller leveres til:
Lunner kommune
v/Trine Myrmo
Sandsvegen 1
2740 Roa

eller på e-post til: post@lunner.kommune.no