Foredraget heter “Det digitale dopet”. På grunn av stor pågang, blir det to runder med foredrag denne kvelden. Foredraget klokken 18.00 er nå utsolgt, men du kan sikre deg gratisbilletter til det som starter klokken 19.45. Billettene bestiller du på kulturhadeland.no.

Ole Petter Hjelle vil snakke om hvordan mobilbruk påvirker hjernene våre, og hvordan du ved hjelp av noen enkle grep kan redusere avhengigheten av smarttelefoner. 

Først og fremst handler foredraget om å få noen tips til hvordan vi kan bruke teknologien på en best mulig måte - i våre egne liv, og i barnas og ungdommenes liv.

Dagens teknologi har gitt oss bedre liv og det er nesten umulig å se for seg en hverdag uten smarttelefoner. Men, teknologien har en bakside.

Visste du at

  • vi i snitt plukker opp mobilen vår 150 ganger i løpet av en dag, og at når du som gammel ser tilbake på livet ditt, vil du ha brukt over 11 år på mobilen din?

•  en undersøkelse fra USA viser at over 80 prosent av ungdom mellom 10 og 16 år heller vil være en dag uten stemmen si, enn en dag uten mobilen.

•  de fleste av oss bruker mest tid på de plattformene som gjør oss mindre lykkelige

Arrangør: Gran og Lunner kommuner v/ SLT koordinator (samordning av rus- og kriminalitetsforebyggende tiltak)