Vi trenger flere sykepleiere i Lunner og på Hadeland. For at det skal være enklere å gjennomføre studiet der du bor, kommer det nå et nytt tilbud om desentralisert sykepleierutdanning. 

Utdanningen har kommet på plass i et samarbeid mellom de tre hadelandskommunene, Karriere Innlandet Hadeland og Høgskolen Innlandet.

Utdanning på deltid med praksis der du bor

Tilbudet er et deltidsstudium over fire år som veksler mellom digitale og fysiske samlinger. Karriere Innlandet, som holder til i lokalene til Hadeland videregående skole, er studiesenter.

De digitale samlingene kan du følge hjemmefra eller på karrieresenteret. I tillegg er det noen fysiske samlinger og trening i praktiske ferdigheter som vil skje ved høgskolen i Elverum. 

Praksis utgjør halvparten av studiet. Du vil få praksisplasser i egen kommune, eventuelt i egen region (Hadeland), med praksis tilpasset ulike emner i studiet. 

Opptakskrav

Opptakskravet er generell studiekompetanse med minimum karakteren 3 i matematikk og 3 i norsk (tilsvarende studieforberedende norsk).

Det er også mulighet for opptak med realkompetansevurdering (hvis du har arbeidet lenge innen helse), men karakterkravet i norsk og matematikk kan ikke erstattes av realkompetanse.

Hvis du ikke har minimumskarakter, eller hvis du har norsk som ikke tilsvarer studieforberedende, kan du ta kontakt med Karriere Innlandet for veiledning i forhold til hva du kan gjøre for å forbedre karakterene i løpet av skoleåret 2024/2025, slik at du kan søke om plass på den desentraliserte sykepleierutdanningen fra høsten 2025. 

Slik søker du

Søknadsfristen er 15. april 2024. 

Du søker via samordna opptak (samordna opptak.no).

Har du spørsmål?

Les mer om sykepleierstudiet på nettsidene til Høgskolen Innlandet.

Du kan også kontakte:

  • Mette Arnstad, Høgskolen Innlandet, tlf. 470 18 444
  • Ole Gulbrand Rudsengen, Karriere Innlandet Hadeland, tlf. 909 24 680