Energitiltak i eldre murbygg

27. november holder arkitekt Ulf Teigen webinar om energitiltak i eldre murbygg for huseiere. Kurset er åpent for alle og gjennomføres på Teams.

Kurset tar for seg typiske problemstillinger knyttet til varmetap i eldre murhus og murgårder, og gjennomgår enkle og rimelige tiltak som reduserer strømforbruk og gir bedre bokomfort, ulike typer isolasjon/etterisolering, vinduer og tetting, ventilasjon, vegger/murfasader og materialvalg. 

Har du spørsmål? Kontakt Linn Marie Krogsrud, linnkr@viken.no, telefon 97672978.

Kurset arrangeres av Murbyen Oslo og Buskerud bygningsvernsenter. 

Kurs for håndverkere (men åpent for alle)

28. november holder Ola Fjeldheim (Fortidsminneforeningen) og Glen Lesaca (Effy) kurs om energitiltak i eldre bygg. Kurset er beregnet for håndverkere, men er åpent for andre. 

Kurset er digitalt og gjennomføres på Teams.

Kurset tar for seg typiske problemstillinger knyttet til energitiltak og varmetap i eldre bygg før 1960, samt bygningsfysikk og ulike typer isolasjon. 

Dette kurset er for håndverkere som ønsker å få kunnskap om hvordan du gjennomfører energitiltak i eldre bygg og hvilke råd du skal gi til huseiere. Det blir en gjennomgang av bygningsfysikk, vurdering av energitiltak i eldre bygg, isolasjon og ulike oppvarmingskilder, effekt/energigevinst og eksempler. 

Har du spørsmål? Kontakt Linn Marie Krogsrud, linnkr@viken.no, telefon 97672978.

Kurset er del av en større satsning på ENØK i regi av Viken fylkeskommune ved avdeling for kulturarv.