Hva er Sommerles?

Sommerles er en lesekampanje for barn i hele Norge. Målet med kampanjen er å motivere barn til å få økt leselyst gjennom en lang sommerferie. 

Lunner bibliotek er med på kampanjen, og kontaktperson er barne- og ungdomsbibliotekar Solveig Reum Flatla. 

Hvordan foregår det?

Fra og med 1. juni kan barn fra 1. til 7. trinn bruke nettsiden Sommerles til å registrere bøker de leser selv, lydbøker de hører på eller bøker som andre leser for dem. Husk å registrere alt du leser, lytter til eller blir lest for i sommer. Hver side teller!

På nettsiden skjer det også noe nytt og spennende hver uke. En spesialskrevet historie av fantasyforfatteren Mari Moen Holsve kommer med et nytt kapittel ukentlig. I tillegg kan nettsiden brukes til å løse oppgaver, samle trofeer og kodeord og få boktips.

Ved å registrere bøker og gjøre oppgaver, kan du samle såkalte poeng og vinne premier som kan hentes på biblioteket. 

Kampanjeavslutning på biblioteket

Selve kampanjen avsluttes 31. august. Lørdag 9. september klokken 12.00 blir det avslutningsfest for Sommerles på Lunner bibliotek. Da kommer Sommerles-forfatter Mari Moen Holsve på besøk for å underholde barn og unge som har deltatt i kampanjen. 

Trenger du lesetips?

Lunner bibliotek har et stort utvalg av bøker for barn og unge som du kan låne. Biblioteket har åpent i hele sommer, men har noe redusert åpningstid. Gjennom ordningen Meråpent bibliotek kan du låne bøker også utenom åpningstiden. 

Bruk også nettsidene til Sommerles for å få tips om bøker/e-bøker og lydbøker.