Hva gjør sang med oss? Det skaper glede, gjenkjenning og mestring. 

“Syng med oss”-koret møtes i vinterhagen på helse- og omsorgssenteret annenhver fredag fra klokken 11.30 til 13.00. Ønsker du å bli med på sangsstunden eller bidra som frivillig? Ta kontakt med:

  • Marianne Sørlie, fagansvarlig aktivitør Lunner helse- og omsorgssenter, tlf. 908 86 872
  • Mona Hagen, Lunner frivilligsentral, tlf. 409 14 933

Hva er “Syng med oss”?

I mange har har det vært jevnlige sangstunder på Lunner helse- og omsorgssenter med god hjelp av frivillige. Øystein Gjertsen, en av de trofaste frivillige, ble inspirert av å se Demenskoret på NRK, og dermed ble “Syng med oss”-koret startet opp i tett samarbeid med Lunner frivilligsentraler.

Med “Syng med oss” ble det interne koret ved helse- og omsorgssenteret åpnet opp til å bli en sangstund for alle som har lyst, både for de som vil synge selv og de som blir med som ledsagere eller som bidrar med hjelp rundt arrangementet. Etter at koret ble startet har 40–60 beboere, sangglade naboer, tidligere korister, venner og pårørende møttes til sangstunder annenhver fredag.

Øystein Gjertsen er ansvarlig for korøvelsene, og han starter alltid med et dikt og en refleksjon over historiske og politiske hendelser fra den datoen korøvelsen er. Korets faste pianist er Inger Lunner Linstad.

Hvem kan være med?

Sangglede er det som teller. Du trenger ikke å ha en diagnose for å være med i koret, men rett og slett være glad i sang og det å synge. På korøvelsene settes det sammen et utvalg av sanger som er gjenkjennelig for de fleste.

Alle får utdelt sangpermer, kjøpt inn etter en raus gave fra Bruktbokbua på Lunner, og alle sangerne får navneskilt som gjør det lettere å bli kjent.

Sangstunden rundes av med kaffe og sosialt samvær.

Ledsagere og frivillige

En viktig oppgave kan være å være en ledsager i aktivitetene. Det å ha en trygg og kjent person å gå sammen med, dele opplevelse med og ikke minst å komme trygt tilbake til sin kjente avdeling etter aktivitet er veldig viktig, kanskje spesielt for mennesker med demensdiagnose. 

Har du tid og lyst til å delta som frivillig? Ingen oppgave er for liten. Du kan dele ut sangpermer, sette på plass stoler, servere kaffe eller utføre andre oppgavene i forbindelse med arrangementene. Innsatsen fra frivillige har stor betydning for at vi skal kunne gjennomføre både “Syng med oss” og andre aktivitetstilbud på helse- og omsorgssenteret.