Nyhetsoversikt

coronatest

Smittenedgang og færre vaksinestikk

Ferdig med massevaksinering og færre smittetilfeller av covid-19. Dette er koronastatus for Lunner kommune. 


- De siste par ukene har det vært en nedgang i antall nye koronatilfeller. De smittetilfellene vi har er enkelttilfeller hvor smitten spres innad i husstander, forteller kommuneoverlege Bjarne Oure.

Det er totalt 4 personer i Lunner som er under oppfølging med covid-19.

- Det generelle bildet er at spredning skjer først og fremst til uvaksinerte innad i husstander, men vi ser også at vaksinerte kan bli smittet. Også her er det først og fremst innad i husstandene hvor man blir smittet, og vi ser heldigvis ikke mye spredning fra vaksinerte til andre nærkontakter. De som er vaksinert har som oftest et mildt sykdomsforløp, sier Oure

Torsdag var siste dag med massevaksinering i Lunner, og i tiden fremover vil koronavaksineringen foregå i en adskillig mindre skala. Kommuneoverlegen oppfordrer de som ikke er fullvaksinert til å booke tid for vaksinering.

- Man vil være mer beskyttet med 2 doser enn kun med 1 dose av koronavaksinen. Med færre tidspunkt å skulle få vaksinen, så er det lurt å få booket inn vaksinetime så snart som mulig, sier Oure.

Sist uke ble det åpnet for å velge hvilken type koronavaksine man ønsker å få satt. I Lunner tilbyr man vaksiner fra både Moderna og Pfizer.

- Selv om det går fint å kombinere vaksinetyper fra ulike produsenter, så kan det være noen som ønsker å ha vaksine fra samme produsent. Nå kan voksne over 18 år få velge hvilken vaksine de vil ha når de kommer på vaksinering, sier Oure.

Onsdag 6. oktober blir det drop-in vaksinering i vaksinasjonslokalene på Harestua fra 10-12. Man kan også bestille time til vaksinering her.