Om koronatesting

De generelle smitterådene gjelder fortsatt, har du symptomer på korona skal du teste deg - og er du syk skal du være hjemme. 


Det bør være en lav terskel for å teste seg for covid-19, og her er informasjon om koronatesting i Lunner. 
 

Bør eller skal du ta en koronatest?

Lunner kommune følger FHI sine kriterier for hvem som skal teste seg for koronavirus. Ved symptomer bør det være lav terskel for å teste seg for covid-19, dette gjelder også for vaksinerte. Les mer om testkriteriene hos FHI.

Det anbefales test for: 

 • For de med symptomer – det anbefales å teste seg ved nyoppståtte luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19. Dette gjelder uavhengig av vaksinasjonsstatus 
   
 • For barn med smitte i en husstand – barn er ikke pålagt samme testregime som voksne, dersom det er smitte i en husstand, men det er anbefaling.  

De som må teste seg for covid-19:

 • For husstander - Dersom en du bor sammen med får påvist covid-19 må du teste deg og holde deg hjemme i karantene til du har fått svar på negativ test. Dette gjelder voksne, enten de er vaksinerte eller uvaksinerte. 
   
 • For vaksinerte med smitte i husstand – du må ta to tester for å slippe karantene. En test når smitten blir oppdaget i husstanden, og en test etter maks sju dager.
   
 • For uvaksinerte med smitte i husstand – du må følge et testregime for å slippe karantene. Enten daglig i sju dager med hurtigtest eller annenhver dag med PCR-test.

Les mer om testing for nærkontakter her.

Ved innreise til Norge gjelder egne regler – hvor enkelte vil kunne måtte gjennomgå testing og karantene. Her kan du lese mer om innreiseregler.
 

Koronatesting i kommunen

Hurtigtester deles ut gratis hos servicetorget på Lunner rådhus (man - fre 08.30 - 15.30) og i vaksinasjonslokalene våre på Harestua (dager hvor det er vaksinering).

Du kan hente gratis hurtigtest dersom du oppfyller et eller flere av disse punktene:

 • Du har symptomer på covid-19
 • Du er uvaksinert og er nærkontakt av en som har fått påvist covid-19
 • Smittesporingsteamet i Lunner har bedt deg om å gjennomføre et testopplegg, for eksempel en husstand hvor flere kan smittes.

Hurtigtestene ikke tåler minusgrader, siden de inneholder væske som kan fryse og krystallisere seg. Testene skal oppbevares mellom 2 og 30 grader celsius. 

PCR-test

PCR-testing skjer ved nødetatsbygget i Gran på hverdager. Det er ikke drop in – du må bestille time på forhånd.

Du kan bestille time for test på nett her. Du kan bestille til neste dag og en uke fram i tid.

Du kan også ringe for å bestille koronatest på 911 10 580 - tastevalg 1, mellom klokka 10.00 og 17.00 for å bestille time.

Testen er gratis.


Har du spørsmål?

For råd og veiledning kan du ringe koronatelefonen på 911 10 580 - tastevalg 3, mellom kl. 09.00 og 12.00 mandag, onsdag og torsdag. Du kan også sende e-post til koronateamet@lunner.kommune.no

Trenger du annen legehjelp på kveldstid, ring legevaktens vanlige telefonnummer 116 117. For akutt hjelp, ring 113.