Natur og friluftsliv

ZA8I7210
Mylla hytteområde. Fotograf Tore M Andresen
Høst 4

Naturligvis …

Omgitt av vakker natur med alle muligheter, er Lunner kommune et eldorado for den friluftsinteresserte. Turløyper så langt øyet rekker, og fiskevann i ulike størrelser og med varierende fiske- og insektliv. Lunner Almenning har sammen med Stig Werner samlet inn kjent og ukjent informasjon om de største fiskevannene i Lunner kommune. Stig Werner er blant annet kjent som forfatter av fiskebøkene «På hugget» og «Haspelfiske», som skribent i fagbladene Villmarksliv og Alt om Fiske, og som mannen som har besøkt og fisket i alle vann i Oslomarka. For detaljert informasjon om de ulike fiskevannene, se http://www.lunner-almenning.no/ Her er mulighetene absolutt tilstede for noen gode fiskehistorier.

Jakt er tillatt i allmenningen dersom man har bruksrett, i henhold til allmenningsloven. Mer om dette, og eventuelle unntak, kan man finne på nettsidene til Lunner almenning.

Naturopplevelser er berikende for kropp og sjel, og i Lunner kommune har vi masse natur å by på. Av turområder i Lunner, er kanskje Mylla mest kjent, men det finnes et utall av muligheter både i Oslomarka, Nordmarka og ikke minst Romeriksåsen. Her kan man enten gå på kjente stier, eller oppdage helt nye. Natureventyret ligger bare og venter på nye oppdagelsesreisende.

Vinteren er en drøm på Hadeland, gode løyper og ulike terreng å gå i – noe for de fleste. Mange kommer langveisfra med tog og buss for å nyte Hadelands rike tilbud av løyper og stier. For turforslag, ta kontakt med Hadeland Turlag: hadeland.turistforeningen.no eller bruk turappen Outtt.