Olerud miljøpris 2

Startet landets første lokallag av Naturvernforbundet - i Lunner

Lunners Miljøpris 2019 til Kåre Olerud

Lunner kommunes miljøpris for 2019 gikk til Kåre Olerud for hans livslange arbeid for miljøvern gjennom Naturvernforbundet, her og mange andre steder. 


– Kåre Olerud har gjort en viktig miljøinnsats over lang tid. Han har helt siden 1970-tallet vært aktiv for å ta vare på miljøet, blant annet gjennom sitt engasjement i Naturvernforbundet, sa Harald Tyrdal i sin tale til prisvinneren.

Olerud startet det første lokallaget av Naturvernforbundet i landet, nettopp i Lunner. I sin takketale fortalte han at han tro sine barnesko rundt Vassjøtjernet på Grindvoll, og at nettopp arven til de unge og alle som kommer etter oss, er drivkraften for arbeidet. 

– Det er stas å bli berømmet, selv om jeg ikke trenger noen påskjønnelse og pris. Jeg vil uansett jobbe for saken så lenge jeg er oppegående, og etter det også. Det er fullt mulig å utrette ting i liggende stilling har jeg hørt, sa 78-åringen i sin takketale.

Prisen var på 10.000 kroner sammen med diplom og glasskunst laget av glasskunstner Frøydis Samuelsson på Roa.

– Når du bruker naturen blir du glad i naturen, og det du er glad i vil du ta vare på, sa prisvinneren fra Harestua.

- Jeg godtar ikke at miljøvern sees på en særinteresse. Det er et forsvar av vårt eksistensgrunnlag sa Olerud. Han gav også en utfordring til kommunestyret: La kommunen generelt eller noen virksomheter gå gjennom Miljøfyrtårnsertifisering.

Det er andre året Lunner kommune deler ut prisen. I fjor var det Grindvoll barnehage som fikk utmerkelsen. Vi tar gjerne mot tips til flere gode kandidater. 

Les mer om tildelingen i avisen Hadeland(krever innlogging.)