corona_250x141

Siden oppdateres løpende - sist oppdatert 03.04.2020 klokken 15.50

Koronavirus - fakta, råd og tiltak

Mistenker du at du er smittet av koronaviruset?

Da skal du ringe fastlege eller legevakt (116 117) - IKKE MØT OPP UTEN AVTALE. 

Do you suspect you are infected with the Corona virus? Please contact BY PHONE your primary physician or emergency room (116 117).
 

I Gran og Lunner kommune har vi en egen felles kontakttelefon for spørsmål om koronavirus: 911 10 580 (hverdager klokka 0830–1500). Lørdag og søndag er telefonen stengt, da kan du ta kontakt med legevakten dersom du har mistanke om at du er smittet. 

Dette er en tjeneste for deg som ønsker å drøfte spørsmål med helsepersonell  som du ikke får svar på hos fastlege, eller fra Folkehelseinstituttets informasjonssider om koronaviruset.

Vi oppfordrer til å søke informasjon på egenhånd her på denne siden, eller på andre sider vi lenker til. Ring bare dersom det er helt nødvendig slik at vi sparer kapasiteten til de som har behov for hjelp.


Status i Lunner kommune per 03.04.2020 klokken 15.50

Beredskapsledelsen har sist vært samlet mandag 01.04.2020 klokken 10.30.

 • I tråd med nasjonale føringer vil alle skoler og barnehager være stengt fra og med fredag 13.mars til og med 13. april.
   
 • Det er innført adgangskontroll ved Lunner omsorgssenter.
   
 • Alle dagtilbud er besluttet stengt. 
   
 • Det er fra 19.03.2020 og med umiddelbar virkning innført forbud mot å overnatte på fritidseiendommer utenfor egen kommune. Dette er bestemt av overordnet myndighet. Lunner kommune har ikke anleding til å innvilge dispensasjoner fra denne bestemmelsen. 
   
 • Kommunale anlegg som samler flere mennesker på et begrenset område, og med stor mulighet for nærkontakt, er fra og med 24.mars stengt. Dette omfatter kunstgressbanene på Frøystad, Grua og Harestua, aktivitetsparken på Harestua, og alle ballbinger. 
   
 • Det vil bli restriksjoner ved utfartsparkeringer i helger og i påsken ved Svartbekken, Mylla og Brovoll - Les mer her.


Status antall

Det påvist 9 tilfeller av Covid-19 i Lunner kommune. 

91 personer er testet.

73 er bekreftet negative.

Vi venter på svar på 9 prøver.

NB! Det er et strengt nasjonalt testregime, der bare personer som oppfyller noen veldig spesifikke vilkår blir testet. Det betyr at tallene ikke representerer et riktig bilde av hvor mange som virkelig er smittet. Opptre derfor alltid som om du og alle andre er smittebærere, og følg råd og retningslinjer. 

Kriteriene for testing er etterhvert svært restriktive. De fleste vil derfor ikke bli testet, selv om de utvikler symptomer på covid-19-infeksjon. For likevel å forsøke å skaffe en viss oversikt, har Folkehelseinstituttet utviklet et skjema du kan fylle ut, dersom du opplever å ha symptomer på covid-19. Vi ønsker at alle som opplever symptomer som stemmer overens med en covid19-infeksjon, registrerer seg i dette nasjonale rapporteringsverktøyet(krever innlogging med bank-ID eller likndende.) Du kan lese mer om registreringen her. Hva er symptomene på covid-19? Se denne oversiktlige infosiden nrk.no har laget!(Scroll litt ned for symptomene.)

Pressemelding 26. mars 2020

 

Har du som er barn, ung eller foresatt behov for noen å snakke med?

Til deg som er barn, ung eller foresatt

Har du behov for noen å snakke med, spørre eller få råd og veiledning av i en vanskelig tid?

Fra mandag 23. mars kan du ta kontakt på tlf. 404 71 311. Telefontiden er mellom kl. 09.00 - 11.30 og 13.00 - 15.00. 

Da treffer du familieterapeut / foreldreveileder Anne Elisabeth Hennie som vil svare deg så godt hun kan på det du lurer på.

Se også informasjon fra Helsestasjonen om familielivet i koronatider.

 

Forebygg smitte: Unngå sosial omgang utenom husstanden

Vær en superhelt - du kan stoppe smitten!

De to viktigste, og eneste, våpnene vi har i kampen mot koronaepidemien, er sosial distansering og god hygiene. Til gjengjeld er dette våpen vi alle kan bruke, og de funker! Her følger noen enkle og konkrete retningslinjer for hvordan du kan være med på å begrense spredningen av koronaviruset:

 • Unngå sosial omgang med folk utenom husstanden - dette gjelder også barn og ungdom.
 • Alle i husstanden oppfordres til å holde seg hjemme.
 • De som må på jobb, går på jobb, men holder så god avstand som mulig til andre. Husk håndhygiene.
 • Gå gjerne turer i frisk luft, men hold god avstand til andre.
 • Unngå ærender som ikke er helt nødvendige og hold dere i egen kommune.
 • Alle bør sørge for å vaske hendene grundig med såpe minst fem ganger hver dag. Hvis ikke vann og såpe er tilgjengelig, bruk antibac.
 • Vask hender når du ankommer arbeidsplass. Vask hender når du kommer hjem.
 • Hold hendene unna munn/ansikt.
 • Bruk papirlommetørkle, kast etter bruk.
 • Vi håndhilser og klemmer ikke, hils uten kroppskontakt.

 

 • Avlys sosiale sammenkomster (russearrangement, bursdager, kaffebesøk, familietreff).
 • Handle i nærbutikken, og slik at kun en person handler per husstand, færrest mulig ganger i uka. Hold god avstand (minst én meter) til andre, og vær alltid nøye med håndhygiene.
 • Unngå å gå i butikken om du har symptomer på luftveisinfeksjon.
 • Eldre og sårbare grupper anbefales å holde seg hjemme.
 • Be naboen om hjelp og hjelp naboen – men vær obs på smitte!
 • Respekter stenging av og forbud mot ulike arrangement og tilbud.

 

 • Overhold karanteneregler.
 • Bruk hjemmekontor, digitale møter og lignende så mye som overhodet mulig.
 • Unngå kollektivtransport som ikke er helt nødvendig.
 • Ta med matpakke hjemmefra, spis alene eller i mindre grupper.
 • Forsamlinger med mer enn ti personer må unngås.

 

 • Unngå utenlandsreiser. 
 • Fra 14. mars frarådes nordmenn å reise til alle land utenfor Norge. Dette reiserådet vil foreløpig gjelde til påske. Dette kan få betydning for å få dekket bestilte reiser på reiseforsikring.
 • Nordmenn som er i utlandet må få komme hjem. De bes ta kontakt med sine reise- og flyselskaper. De som bor fast i utlandet må forholde seg til det aktuelle landets myndigheter.
 • Unngå unødvendige reiser til områder i Innlandet med flere smittede.
 • Unngå unødvendige flyreiser innenlands.
 • Munnbind er IKKE relevant for andre enn de som er syke og for helsepersonell som skal håndtere dem.

Råd om smittevern fra Helsedirektoratet

Det er opp til oss - på forhånd takk for hjelpen! 

Har du spørsmål eller behov for råd?

Har du spørsmål om det nye koronaviruset? Hvis du ikke finner svar på fhi.no eller helsenorge.no, kan du ringe 815 55 015. Telefonen er åpen hverdager mellom kl. 8:00 og 15:30.

 

I Gran og Lunner kommune har vi en egen kontakttelefon for spørsmål om koronavirus: 911 10 580 (hverdager klokka 0830–1500). Lørdag og søndag er telefonen stengt. Da kan du ta kontakt med legevakten dersom du har mistanke om at du er smittet. 

Dette er en tjeneste for deg som ønsker å drøfte spørsmål med helsepersonell  som du ikke får svar på hos fastlege, eller fra Folkehelseinstituttets informasjonssider om koronaviruset.

 
Har du spørsmål som ikke handler direkte om smittevern, sykdom eller testing, men om kommunens håndtering av situasjonen, og de retningslinjene og tiltakene som blir ihverksatt for å begrense smitten, og hva disse betyr for deg, kan du kontakte oss på vårt vanlige telefonnummer 61 32 40 00.

Er du syk eller har symptomer på smitte av koronavirus?

Ved mistanke om smitte av koronaviruset Covid-19, skal fastlege eller legevakt (116 117) kontaktes på telefon. Dersom du mistenker smitte, skal du ringe, ikke oppsøke, fastlege eller legevakt. 113 skal KUN benyttes ved alvorlig sykdom eller akutt skade.

Har du spørsmål om smittevern, karantene eller testing, se etter informasjon på denne siden, eller ring oss på Gran og Lunners felles kontakttelefon for spørsmål om koronavirus: 911 10 580 (hverdager klokka 0830–1500). Lørdag og søndag er telefonen stengt, da kan du ta kontakt med legevakten dersom du har mistanke om at du er smittet. 

Dette er en tjeneste for deg som ønsker å drøfte spørsmål med helsepersonell  som du ikke får svar på hos fastlege, eller fra Folkehelseinstituttets informasjonssider om koronaviruset.

De fleste syke har milde symptomer, og klarer seg god med vanlig tiltak som febernedsettende og rikelig væske inntak, som man ville gjort ved vanlig forkjølelse. Legekontakt er derfor vanligvis ikke nødvendig.

Dersom man utvikler alvorligere luftveissymptomer, eller forverring av allmenntilstand, så skal man selvfølgelig ringe - enten fastlege på dagtid, eller legevakt på kveld, natt og helg (116 117). 

MØT IKKE OPP HOS LEGE ELLER LEGEVAKT UANMELDT. 

Ring 113 om dere trenger akutt helsehjelp, uansett årsak.

Kriteriene for testing er etterhvert svært restriktive. De fleste vil derfor ikke bli testet, selv om de utvikler symptomer på covid-19-infeksjon. For likevel å forsøke å skaffe en viss oversikt, har Folkehelseinstituttet utviklet et skjema du kan fylle ut, dersom du opplever å ha symptomer på covid-19. Vi ønsker at alle som opplever symptomer som stemmer overens med en covid19-infeksjon, registrerer seg i dette nasjonale rapporteringsverktøyet(krever innlogging med bank-ID eller likndende.) Du kan lese mer om registreringen her. Hva er symptomene på covid-19? Se denne oversiktlige infosiden nrk.no har laget!(Scroll litt ned for symptomene.)

Om du har spørsmål om viruset, finner du oppdatert informasjon på Folkehelseinstituttet sin side her og Helsedirektoratet sin side her.

Om du ikke finner svar på spørsmålene dine her, så kan du ringe informasjonstelefonen på telefonnummer 815 55 015.


Vi oppfordrer alle til å følge de generelle rådene for å beskytte mot og hindre spredning av smitte:

 • Papirlommetørkle foran munn og nese beskytter andre når du hoster eller nyser. Kast lommetørkleet etter bruk. Vask så hendene.
 • Bruk albukroken når du må hoste eller nyse og ikke ha papirlommetørkle tilgjengelig.
 • Vask hendene ofte og grundig, spesielt når du har vært ute blant folk.
 • Hånddesinfeksjon med alkoholholdige midler er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig, for eksempel på reise.

(Kilde: Folkehelseinstituttet)

Karantene og isolasjon - hvem, hva og hvordan

Hjemmekarantene er aktuelt for de som ikke har symptomer på covid-19, men har hatt nær kontakt med et bekreftet tilfelle eller har vært i land utenfor Norden siste 14 dager.

Det er viktig at du er årvåken på utvikling av symptomer som hoste, halsbetennelse, kortpustethet eller feber. Dersom du har nærkontakt til en person med påvist covid-19 og får symptomer, skal du ringe lege.

Dette gjelder for de med hjemmekarantene:

 • Skal ikke gå på skole eller jobb.
 • Dere som bor sammen kan omgås normalt dersom ingen i husstanden er syke
 • Skal ikke ta lengre reiser innenlands eller reise utenlands.
 • Skal ikke ta offentlig transport.
 • Bør unngå steder hvor det er vanskelig å holde avstand
 • Skal som hovedregel ikke oppsøke offentlige steder, slik som butikker og kafeer. Ved mangel på alternativer, kan du gå ut for å gjennomføre nødvendig ærender i butikk eller apotek, men du må sørge for holde tilstrekkelig avstand (det vil si 1-2 meter) til andre og unngå kø.
 • Kan gå tur ute, men hold minst 1 og helst 2 meters avstand til andre.

Til husstander der én er satt i karantene som følge av reise eller kontakt med påvist smittet person: 

Friske medlemmer i en husstand der en eller flere er i karantene, er ikke selv i karantene. Alle medlemmer i husstanden til den som er i karantene, oppfordres likevel til, så langt det lar seg gjøre, å følge samme strenge råd som den som er i karantene. Det betyr at du kan gå på jobb og utføre nødvendige ærend som å handle mat, men bør være spesielt påpasselig med å følge råd for smittevern: Begrens omgang med andre så langt det lar seg gjøre, hold avstand til andre og sørg for god håndhygiene.

Ved sykdom følges råd for hjemmeisolering:

Råd til personer som isoleres i hjemmet

Du kan gå ut av eget hjem, men anbefales å unngå nær kontakt med andre. Det omfatter å:

 • ikke gå på jobb eller skole
 • unngå reiser og ikke ta offentlig transport
 • unngå andre steder der man lett kommer nær andre

Når nærkontakter ikke har symptomer, ansees de å utgjøre en lav risiko for videre smitte. Det er derfor ikke nødvendig for deg og husstandsmedlemmer å følge spesielle råd for beskyttelse ut over håndhygiene og andre grunnleggende smitteverntiltak. God håndhygiene med hyppig håndvask med såpe og
vann anbefales, spesielt etter toalettbesøk, før matlaging og før måltider.

 Les mer om hjemmekarantene på Folkehelseinstituttets sider. 

Hjelp i en koronahverdag?

Dersom du er plassert i karantene eller isolasjon, og ikke har noen som kan hjelpe deg med å handle det du trenger, har Frivillighetssentralen etablert en handlehjelp. 

Du finner mer informasjon om denne her. 

Trenger du mer informasjon om løsningene kontakt Lunner Frivilligsentral på telefon 464 42 520 eller 409 07 863 i frivilligsentralens åpningstid: Hverdager fra 9-15.

I disse tider hvor de fleste av oss sitter hjemme uten kontakt med andre, vet vi at mange i Lunner ønsker seg mer kontakt med andre. Ønsker du at noen ringer deg?

Du finner informasjon om ringetjenesten her.

 

Testing - hvem skal testes - hvor og hvordan?

Ingen skal møte til testing uten henvisning fra lege


Vi har opprettet en felles teststasjon ved nødetatsbygget for Lunner og Gran kommuner. Teamet som gjennomfører testing bemannes av helsesykepleiere fra de to kommunene. Ingen skal møte opp direkte ved teststasjonen uten at det er gjort avtale om dette på forhånd.
 
Hvem som blir testet, og kriterier for testing finner du her på Folkehelseinstituttets sider fhi.no

Du vil få instruksjoner for eventuell test av din legekontakt.  IKKE MØT OPP FOR TESTING UTEN HENVISNING FRA LEGE.

Helse og mestring – tiltak i forbindelse med koronavirus

For å hindre spredning av koronaviruset og beskytte pasienter og brukere mot å bli syke, er det iverksatt tiltak i alle tjenestene i Helse og mestring.

Tiltakene er i tråd med retningslinjer fra overordnet myndighet. Tiltakene er også forankret hos kommuneoverlegen og sykehjemslegen. Vårt personale i tjenestene ivaretar smittevern i henhold til faglige prinsipper og kommunens Smittevernplan.

Det viktigste er å hindre at de som får helsetjenester blir utsatt for smitte og blir syke. De er blant de mest sårbare i kommunen og skal ha best mulig beskyttelse.

Det er også viktig at vi kan opprettholde tilstrekkelig kapasitet blant vårt helsepersonell. Dersom en situasjon med fravær på grunn av karantene eller sykdom oppstår, planlegger vi for å omrokkere personale innen tjenesten. I tillegg vil vi om nødvendig benytte kapasitet fra andre deler av organisasjonen, og samarbeide med frivillige organisasjoner.

 

 • Sykehjemmet
  For å hindre smitte vil besøk til sykehjemmet begrenses, det er besluttet adgangskontroll. Besøkende må ta kontakt med avdelingen for å få tillatelse til besøk. Avlastningsopphold opprettholdes. Den som får tilbud om plass vil bli vurdert i forhold til smitterisiko, slik at eventuelle tiltak kan iveksettes.
   
 • Hjemmetjenesten
  Tjenester som ikke må ivareta liv og helse, som rengjøring og dusjing, vil kun bli gjennomført ved behov.
 • Matombringing
  Matombringing til hjemmeboende går nesten som normalt. Ny rutine er at maten nå henges på utgangsdør, slik at sjåførene ikke må gå inn i private hjem. 
   
 • Omsorgsboligene
  Beboere på Frøystadtunet, Habo og Tomterveien vil få tjenestene kun i egen bolig fremover. Det vil ikke bli samlinger i fellesrom i boligene, og aktivitetstilbudene er stengt. Det er også her restriksjoner når det gjelder besøk.
 • Roa omsorgsbolig og aktivitetssenter
  Hoveddørene til huset er stengt og de som skal besøke en beboer må ringe på og slippes inn av den enkelte beboer.
   
 • Aktivitetstilbudet
  Aktivitetstilbudet Søndre og Roa omsorgsbolig er stengt. Det samme gjelder dagtilbudet på sykehjemmet.
 • Kapasitet personell
  Det er lagt en foreløpig plan for omdisponering av personale dersom behovet oppstår. En helhetlig plan vil være klar innen kort tid. Planen vil omfatte alt personale som kan gjøres tilgjengelig, og inkludere samarbeid med frivillige organisasjoner.
 • Fysioterapitjenesten
  Etter oppdaterte retningslinjer skal fysioterapeuter holde stengt lokalene for pasienter. Det er gjort visse unntak, men dette vil ikke gjelde for særlig mange av pasientene. Fysioterapitjenesten holder tett kontakt med pasienter pr. telefon og e-post, og sørger for at det blir ivaretatt best mulig. Tjenesten har også løpende dialog med kommunelegen og fastlegene angående dette.
   
 • Eventuelt:
  Vi oppfordrer generelt publikum til å ta kontakt med våre tjenester og saksbehandlere på telefon ved oppståtte behov og unngå besøk så langt dette er mulig. 

Besøk på omsorgssenter eller til hjemmeboende gamle og pleietrengende

Regjeringen har vedtatt strenge restriksjoner for besøk til ihelse og omsorgsinstitusjoner, med bakgrunn i smittevernloven. Alle besøk til slike institusjoner er underlagt adgangskontroll. Besøkende må ta kontakt med avdelingen for å få tillatelse til besøk.

Lunner omsorgssenter (LOS) gjør oppmerksom på at de har mulighet for at pårørende kan ta kontakt og "se" sine på Messenger eller Facetime. Det er fint for beboerene på omsorgssenteret å "se" sine nærmeste. Pårørende som ønsker dette, kan ta kontakt på telefon med den avdelingen der de har sine i tidsrommet kl 11-13 og kl 16-19. Tid for samtale vil da avtales.

Eldre og andre personer med luftveissykdommer og nedsatt immunforsvar, er utsatt gruppe for smitte. Vær derfor ekstra vaktsom ved omgang med slike grupper, og på steder der slike oppholder seg. Kommunen pålegger per nå ingen restriksjoner på besøk, utover de retningslinjene som gjelder for karantene. Vi oppfordrer samtidig alle til å vurdere risiko nøye, og være varsomme. 

Kommunen følger anbefalinger fra Helsedirektoratet. Du kan ikke besøke sykehjem, omsorgsboliger og andre institusjoner i kommunen dersom du i løpet av de siste 14 dager:

Tiltaket er innført fordi eldre og beboerne i sykehjem har økt risiko for alvorlige sykdomsforløp ved smitte av det nye koronaviruset. De nevnte gruppene bør generelt unngå nærkontakt med personer med høy alder og nedsatt helse eller immunforsvar.

God håndhygiene reduserer risikoen for smitte og alle besøkende bør vaske hendene godt og følge andre grunnleggende smittevernrutiner for å beskytte beboere og pasienter.

Oppdatert informasjon om det nye koronaviruset finnes på helsenorge.no og Folkehelseinstituttets nettsider.

Skal du arrangere aktiviteter, møter eller andre forsamlinger?

Helsedirektoratet fattet 12.03.2020  med hjemmel i smittevernloven § 4-1 andre ledd vedtak om forbud mot/stenging av:

 • Kulturarrangementer
   
 • Idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs
   
 • Alle virksomheter i serveringsbransjen med unntak av serveringssteder der det foregår servering av mat, det vil si kantiner og spisesteder som kan legge til rette for at besøkende kan holde minst 1 meters avstand. Servering av mat skal ikke skje som buffet. Serveringsbransjen omfatter restaurant, bar, pub og uteliv.
   
 • Treningssentre
   
 • Virksomheter som tilbyr frisørtjenester, hudpleie, massasje og kroppspleie, tatovering, hulltaking(piercing) og liknende
   
 • Svømmehaller, badeland og liknende

Barn og korona - skole og barnehage

I tråd med nasjonale føringer vil alle skoler og barnehager være stengt fra og med fredag 13.3.

Alle barnehager og skoler i Lunner er stengt fra 13. mars til og med 13.april. I noen familier har begge foresatte jobber som defineres som samfunnskritiske, og vil ha behov for at egne barn får tilsyn mens de er på jobb. Foresatte som jobber innenfor helsevesenet, brann og redningsetater og lignende, og som trenger bistand til tilsyn, bes ta kontakt med rektor/ styrer.
Omsorgstilbudet vil gjelde fra 1. – 4. trinn og barnehager. Her finner du informasjon om hvilke yrkesgrupper som er definert som samfunnskritiske.

Hvis det er elever som ikke har fått med seg nødvendig bøker og utstyr hjem, må det avtales med den enkelte skole hvordan og når dette kan hentes. Skolene vil ta kontakt med sine elevers foresatte om dette. De vil også redegjøre hvordan skolearbeid skal organiseres i tiden som kommer. Alle skoler har forberedt hvordan dette skal håndteres i den nå oppståtte situasjonen. 

Barn og ungdom som er hjemme fra skole og barnehage skal oppholde seg mest mulig hjemme.


Informasjon om lek og samvær for barn og unge

 Alle bes om å være mest mulig hjemme. Man kan omgås søsken som normalt, dette gjelder også barn fra skilte familier som har flere hjem. Hovedmålsettingen er likevel å redusere antall kontakter til et så lavt nivå som mulig.

 • Det anbefales ikke å samle flere til leketreff eller felles aktiviteter.
 • Målet er å holde avstand for å hindre smitte.
 • Anbefalingen er å holde minst en meters avstand. Samvær bør begrenses (få timer).

For å ivareta barns behov for lek med andre barn kan de gjøre avtale med 1-2 venner og være sammen -  men dette bør foregå utendørs. Det gjelder også for ungdom. Innendørs samvær, hjemmebesøk og overnatting innebærer økt fare for smitte via kontakt, berøring av samme overflate, og gjennom luft. 

 • Det er bedre å møtes for lek utendørs enn innendørs.
 • Lekeplasser med mange barn samtidig bør unngås.
 • Anbefalingen om en meters avstand gjelder også her.
 • Bursdagsselskaper bør utsettes.
 • Overnattingsbesøk anbefales ikke i denne perioden.
 • Vask hender ofte, både før, under og etter lek, og ha god hostehygiene.

Barn og ungdom med symptomer på luftveisinfeksjon holdes hjemme og bør ikke være sammen med personer utenfor familien. Dette gjelder også ved milde symptomer.

Barn og ungdom som er i hjemmeisolasjon eller hjemmekarantene skal ikke omgås personer utenfor husstanden.

For noen barn er det likevel vanskelig å måtte være hjemme. Flere fagmiljøer er bekymret for at barn har mistet et viktig fristed, og det er en bekymring våre tjenester deler. Derfor ønsker vi å gjøre oppmerksom på at vi opprettholder mulighetene for at barn kan få hjelp. Barnevernet har åpen vakttelefon med lav terskel for å ta kontakt. De kan kontaktes på «Alarmtelefonen for barn og unge» med telefonnummer 116 111 eller direkte på 61 18 95 44. UngHadeland oppfordrer også barn og ungdom til å ta kontakt dersom de føler behov for å snakke men noen. De kan nåes på 99335464 eller 91782503 - det er også mulig å ta kontakt med UngHadeland på sosiale medier.

 

 

Er du i en risikogruppe?

Personer som regnes som en del av en risikogruppe, bes ta kontakt med egen fastlege for å vurdere om det er behov for å holde seg borte fra arbeid.  

For mer informasjon om risikogrupper viser vi til Folkehelseinstituttets sider.

 

All idrettsaktivitet og kommunale kulturtilbud stenges og avlyses

All aktivitet i idrettshaller, svømmehaller og tilsvarende anlegg stenges. Kunstgressbaner og andre utendørs anlegg er også stengt fra og med 24.03.2020. 

Alle kommunale kulturtilbud stenges og avlyses, som bibliotek og mer.

Tiltakene starter umiddelbart 12. mars og vil i første omgang vare fram til påske.

Tilpasning av kommunale tjenestetilbud

Dagsenteret på LUPRO er stengt for ordinær bruk fra og med 13.03. Dagsenteraktiviteten på Lunner helse- og omsorgssenter (LOS) stenges fra fredag.

Aktivitetstilbudet på Roa omsorgsboliger og aktivitetshus er stengt for de som ikke bor der fra og med 13.03.

Aktivitetstilbud og grupper på Tunet er stengt fra og med 13.03.

Aktivitetstilbud på Bergosenteret er stengt/avlyst fra og med 13.03.

Lunner frivilligsentral har avlyst alle aktiviteter og arrangementer fra 12.03.

Hadeland og Ringerike avfallsselskap (HRA) stenger alle gjenvinningsstasjoner fra og med lørdag 14.mars, med unntak av Trollmyra gjenvinningsstasjon på Jevnaker. Stenging gjelder i første omgang til og med 26.mars. Se www.hra.no for nærmere informasjon om åpningstider osv på Trollmyra.

Ønsker du å bidra i tjenestene våre?

Pleie og omsorgstjenesten i Lunner trenger deg!

Kapasiteten vår er presset, og vi må forberede oss på at situasjonen kan bli enda vanskeligere. Derfor oppfordrer vi alle som har kapasitet til å bidra i våre tjenester til å melde seg til innsats.

Dersom du ikke har helsefaglig kompetanse men ønsker å bidra på annen måte kan du også bruke dette skjemaet. Du kan bruke skjemaet du finner ved å klikke på lenken under til å registrere navn, kontaktinfo og litt om hva du kan bidra med.

Har du spørsmål kan du ringe Rønnaug Egge Braastad på tlf. 975 29 280
 

Bestilling av nødvendig smittevernutstyr

Lunner kommune arbeider kontinuerlig for å skaffe nødvendig smittevernutstyr. Har du som privat helseaktør i Lunner kommune behov for å bestille noe til din bedrift så kan bestilling sendes til følgende epostadresse: smittevern@lunner.kommune.no  

Behov for smittevernutstyr kan være:  

 • Kirurgisk munnbind 
 • Åndedrettsvern 
 • Ansiktsvern 
 • Hansker 
 • Smittefrakk 
 • Hodebeskyttelse  
 • Hånddesinfeksjonsmiddel 
 • Overflatedesinfeksjonsmiddel 

Nyttig fra NAV: Spørsmål og svar om korona-viruset

16. mars ble det vedtatt flere regelendringer av Stortinget som følge av virkningene av koronaviruset. Informasjonen på nav.no blir oppdatert så snart regelendringene er nærmere avklart. Her finner du som er arbeidstaker, arbeidsgiver eller selvstendig næringsdrivende spørsmål og svar om koronaviruset og hva som gjelder i din situasjon.

Spørsmål og svar om korona-viruset

Informasjon til hytteeiere

Regjeringen har torsdag vedtatt et forbud mot å overnatte på fritidseiendom utenfor egen kommune. Forbudet trådte i kraft umiddelbart. Kommunen kan ikke innvilge dispensasjon. Unntak kommer klart fram i forskrifta. Vi ber om at publikum ikke kontakter kommunen for å søke om dispensasjon.

Informasjon til hytteeiere om hytteforbudet

Den 19.03.2020 ble § 5 Forbud mot opphold på fritidseiendom i annen kommune enn hjemstedskommunen i Forskrift om karantene, isolasjon og forbud mot opphold på fritidseiendom vedtatt og bestemmelsen trådte i kraft straks.

§ 5.Forbud mot opphold på fritidseiendom i annen kommune enn hjemstedskommunen

Personer forbys å overnatte på fritidseiendom i annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert. Strengt nødvendig vedlikehold eller tilsyn som er nødvendig for å avverge store materielle skader tillates.

Personer som er i karantene etter § 2 fordi de deler husstand med en som er bekreftet smittet av SARS CoV-2-virus, kan likevel overnatte i fritidseiendom i annen kommune i perioden den smittede er i isolasjon etter § 4 i forskriften.

0 Endret ved forskrift 19 mars 2020 nr. 355.
Unntak for personer som bor sammen med smittede.

Her finner du informasjon, råd og tiltak for næringslivet på Hadeland

Hadelandshagen og regionrådet har etablert rådgivningstjeneste

Region Hadeland og Hadelandshagen går sammen om en infobank og rådgivningstjeneste for lokale bedrifter, med informasjon, råd og oversikt over tiltak under koronakrisen.
Små og mellomstore bedrifter merker store utfordringer over hele landet, også her på Hadeland. Nye tiltak kommer, mange regler endres for å bedre situasjonen for bedriftene, og i sum blir det mye å forholde seg til, spesielt for de minste foretakene.

Les mer på Region Hadeland sin nettside

 

Søk støtte til næringsutvikling i Viken
    
Flere støtteordninger for næringslivet i Viken – NB korte frister!
   
Fylkesrådet i Viken la 23. mars fram den første av flere tiltakspakker for å hjelpe nærings- og samfunnslivet i Viken, gjennom den krevende tiden som følge av koronasituasjonen.
Tiltakene innen næring utgjør om lag 90 millioner kroner. Støtteordningene skal sørge for at prosjekter innen næringsutvikling får midler som skal sikre og gi flere arbeidsplasser i Viken. Dette er første steg, og tiltakene kommer til å oppdateres fortløpene - så følg med på sidene til Viken.

 

Sjekk ut støtteordningene på viken.no - og vær oppmerksom på søknadsfristene.

Landbruket og korona

Landbrukskontoret for Hadeland og Nittedal har laget en side der du finner korona-informasjon til gårdbrukere med husdyr- og en stor takk til deg som produserer mat i bygda vår!

Tusen takk for at du bidrar til å sikre matforsyningen i landet vårt. Mange mennesker tar i dag matproduksjonen for gitt og noe som går av seg sjøl. Det stemmer ikke. Vi blir alle nå minnet om at norsk matproduksjon er en samfunnskritisk faktor for samfunnet.

denne siden har vi samlet en del informasjon og råd fra sentrale myndigheter, fagorganisasjoner og kommunen om generell beredskap på gården, avløsning ved sykdom, smitteverntiltak hos dyrlegene på Hadeland, og mer, i forbindelse med korona-pandemien.

Information in english

In line with national regulations, all schools and kindergardens are closed from friday 13th of march until 13th april. Contact your school or kindergarden for more information.

Infected individuals in Lunner: 9

Individuals tested in Lunner: 91

Individuals confirmed negative: 73

Tests awaiting results: 9

Individuals placed in quarantine in Lunner: Uncertain

For information about the coronavirus in English visit: 

Norwegian institute of public health(Folkehelseinstituttet).

Helsenorge.no

Here is information about home quarantine and home isolation in several languages.

Please limit your visits to public places. Contact us by phone on 91 11 05 80 (weekdays 0830 - 1500. Saturday and sunday closed)  or email at post@lunner.kommune.no.