Nyhetsoversikt

Covid-19 test

Koronastatus fra Lunner

Slik har koronasituasjonen vært i Lunner kommune den siste uka. 


Det er per 30. August 11 personer med positiv koronatest i Lunner kommune.
 

Smittesituasjon

Sist uke ble det påvist smitte på to skoler i kommunen; Lunner ungdomsskole og voksenopplæringen i Gran og Lunner.

Ved voksenopplæringen i Gran og Lunner fikk to elever påvist smitte i midten av uka. 50 elever ble testet på fredag på skolen, og fikk en ny positiv. Til sammen er det 10 elever ved skolen som er i isolasjon med positiv koronatest, disse er hjemmehørende både i Lunner, Gran og Jevnaker.

Ved Lunner ungdomsskole fikk en elev påvist korona sist uke. Alle nærkontakter ble testet både på fredag og mandag. Mandag testet tre elever positivt på hurtigtest på skolen. Både disse elevene og nærkontaktene vil bli fulgt opp av smittesporingsteamet.

Tirsdag blir det gjennomført testing av alle elevene på Lunner ungdomsskole siden det er fire smittet på to ulike trinn.

- Vi ønsker ikke at smitten skal spre seg, og gjennomfører derfor koronatesting av alle elevene, sier kommuneoverlege Bjarne Oure.

Kommuneoverlegen minner om viktigheten av å teste seg om man kjenner på symptomer, og at man er hjemme om man er syk.
 

Vaksinasjonsstatus

Sist uke fikk vi også tilsendt 1400 vaksinedoser fra Moderna og 500 doser fra Pfizer, noe som betyr at det har vært stor aktivitet også på covid-19-vaksineringen.

I Lunner er det hittil satt 6644 dose 1-vaksiner, noe som betyr at 89,6% av innbyggerne i kommunen har fått dose 1. Til sammen 4895 av disse har fått dose 2, noe som betyr at 67,6 % av innbyggerne i Lunner er fullvaksinerte.