Det er et lovpålagt krav at alt lagret videomateriale skal være tekstet for å øke tilgjengeligheten. Derfor vil alle kommunestyremøter i 2023 og videre framover ha en valgmulighet for automatisk tekstet (autotekstet) versjon.

Tekstingen skjer gjennom firmaet som leverer de tekniske løsningene for Kommune-TV. 

Når power pointen blir til perleporten

Dere som fulgte sendingen fra kommunestyremøtet 26. januar, oppdaget sikkert at autotekstingen endte opp i mange merkelige tolkninger av ord og egennavn. For eksempel ble «powerpoint» autotekstet til perleporten (se bildet).

Dårlig teksting er selvsagt svært uheldig. Vi har i etterkant rettet opp tekstingen manuelt fra sendingen av kommunestyret i januar, slik at det som ligger i opptakt på nettsidene våre nå skal være lett forståelig. 

Skal bli bedre

Leverandørene jobber nå intenst med å forberede autotekstingen, og vi håper dette vil være på plass i løpet av kort tid. Når det gjelder autotekstingen fra kommuenstyret i kveld, 23. februar, vil vi også rette opp feil i denne i etterkant.

Enn så lenge må vi bare beklage at autotekstingen ikke er god nok, og vi må be om litt tålmodighet når det gjelder merkelige teksting til en bedre teknisk løsning er på plass.