Minnesmerke 22.juli

Inviterer til 10-årsmarkering for 22. juli

I år er det 10 år siden terrorangrepene mot regjeringskvartalet og Utøya hvor 77 personer mistet livet. Lunner kommune inviterer til markering ved minnesmerket etter 22.juli utenfor Lunner ungdomsskole. 


Fra klokken 12.00 denne dagen vil kirkeklokker over hele landet ringe i 5 minutter til minne om de som mistet livet denne dagen.
 

Åpent for alle

I Lunner inviterer kommunen til en markering ved 22.juli-minnesmerket, som er satt opp utenfor Lunner ungdomsskole. Arrangementet starter kl 12.00. Det blir taler for dagen, nedleggelse av blomster og krans ved minnesmerket, kulturelle innslag, allsang og enkel bevertning.

- 22.juli må vi aldri glemme. Terroren og angrepene på menneskene og ytringsfriheten som skjedde er viktig å minnes. Lunner kommune inviterer til en 10-års markering og vi inviterer alle som ønsker til å delta på minnestunden, sier ordfører Harald Tyrdal i Lunner kommune.

Arrangementet er organisert av Lunner kommune, i samarbeid med Norsk Folkehjelp Hadeland, Lunner Røde kors, Lunner kirkelige fellesråd, Lunner Arbeiderparti, Hadeland AUF og Kultur Hadeland.
 

Åpen kirke

Det er også flere arrangementer denne dagen. Det vil være åpen kirke i Grua kirke fra 17.00 – 18.30 og minnemarkering i kirken fra 18.30 – 19.00.  

Alle er velkomne til å delta på minnemarkeringen. Av hensyn til Covid-19-reglement oppfordres man til å melde seg på via denne lenken