Nyhetsoversikt

Covid-19

Ingen nye smittet i Lunner

Tre nærkontakter i Gran med positiv test – ingen nye smittet i Lunner, Jevnaker, Ringerike og Hole.


Tre nærkontakter i Gran er smittet med covid-19 i forbindelse med utbruddet etter private sammenkomster på Hadeland tidligere i juli.

I Lunner, Jevnaker, Ringerike og Hole er det ikke kommet nye smittede de siste to dagene.

Les mer om smitteutbruddet her
 

Fastholder råd

Kommuneoverlegene og smittesporingsteamene på Hadeland, i Ringerike og Hole har de siste dagene jobbet tett sammen for å avgrense og slå ned smitteutbruddet.

- En tett dialog, og et veldig godt interkommunalt samarbeid har hjulpet oss å ramme inn smitten, sier kommuneoverlegene.

Samtidig er de tydelige på at smitteutbruddet ikke er over, og at det kan komme flere positive koronasvar i dagene som kommer.

- Vi fastholder derfor rådet vi har kommet med tidligere om at unge bør unngå fester og sosiale sammenkomster i tiden som kommer. På denne måten bidrar man til å redusere risikoen for videre smittespredning, sier kommuneoverlegene i de fem kommunene.
 

Viktig med vaksine

Totalt 36 personer er smittet av covid-19 som følge av dette smitteutbruddet. 21 av disse er fra Gran kommune, 8 personer er fra Jevnaker, 6 bor i Lunner og 1 bor i Ringerike. Hole kommune har foreløpig ingen smittede som følge av dette utbruddet.

- Dette utbruddet gir også en påminnelse om hvor viktig det er å ta koronavaksinen. Inntil man har fått flokkimmunitet i befolkningen vil slike utbrudd kunne oppstå. Vaksinen beskytter mot smittespredning og vil være veien ut av pandemien, sier kommuneoverlegene.