Velkommen til Gran og Lunner voksenopplæring!

Vi holder til i de gamle lokalene til Lunner ungdomsskole på Roa, og har et hyggelig miljø med 160 elever og 20 ansatte.

Imdi på besøk på Voksenopplæringa

IMDi på besøk hos Voksenopplæringa i Gran og Lunner

Fredag 16. oktober var det duket for storfint besøk da IMDIs leder, Libe Riber Moen, sammen med stabsdirektør, Ragnhild Nissen-Lie og kommunikasjonsrådgiver Katarina Heradstveit ankom Voksenopplæringa på Roa. 

Imdi-delegasjone på besøk på Grinakervev
Imdi-delegasjonen på besøk på Grinakervev
Kristian Mellem i Lydgulv live streamer med Mohammed Zaidan
Kristian Mellem i Lydgulv livestreamer med Mohammed Zaidan

Det ble i høst kjent at Lunnerbedriften Lydgulvsystemer vant den gjeve Mangfoldsprisen, som Integrerings- og mangfoldsdirektoratet – IMDi –  deler ut hvert år. Prisen går til en bedrift som har jobbet systematisk med mangfold, og som har lykkes med å sysselsette mange flerkulturelle arbeidstakere. I forbindelse med prisutdelingen ønsket IMDis ledelse å besøke bedriften og treffe flyktningtjenesten og voksenopplæringa i Gran og Lunner.

Gran og Lunner har lenge vært aktive bosettingskommuner med om lag 100 nye flyktninger i året. De to siste årene har det derimot kommet veldig få nye, under 50 personer. Flyktningtjenesten og Voksenopplæringa har gode systemer for å kvalifisere nyankomne. De håpet derfor at besøket ville bidra til at gjestene fikk øynene opp for det gode arbeidet som blir gjort, og at kommunene også i framtida vil bli bedt om å bosette flyktninger.

Gjestene fulgte først nybegynneropplæringen for nyankomne flyktninger fra Syria, Kongo og Eritrea. Leder av flyktningtjenesten, Tonje Sommerset, ønsket alle velkommen. Så var det duket for lunsj, der både ordfører Harald Tyrdal fra Lunner og varaordfører Pål-Arne Oulie fra Gran deltok. 

Rektor, Vibeche Holte fortalte om skolens drift, og om to nasjonale grunnskole- og kvalifiseringsprosjekter som skolen er engasjert i. Til slutt fikk gjestene se at Lydgulvs leder Kristian Mellem livestreamet en samtale med to arbeidstakere i Oslo. Opptaket viste de ansatte travelt opptatt med å legge gulv. Flyktningene fortalte om sitt arbeid, og filmet fra arbeidsstedet. Etter lunsj gikk turen til Lydgulvs kontorer på Lunner, der gjestene fikk møte to arbeidskarer i full sving.

Dagens siste stopp var Grinakervev i Brandbu. Den tradisjonsrike bedriften har ansatt tre tidligere flyktninger, to syersker og en maskiningeniør. Gjestene fikk møte de ansatte til en prat og omvisning. Etterpå benyttet de anledningen til å handle med seg en ekte busserull. Hadeland viste seg fra sin vakreste side i strålende høstsol. Gjestene takket for flott rundtur med nyttig program og hyggelige verter.