Det er viktig for barnevernet å vite hvordan barn og du som forelder/foresatt opplever barnevernet og den hjelpen du har får/har fått.  

Anonymt og frivillig 

Nå sendes det ut brev med informasjon brukerundersøkelsen til barn som har hatt kontakt med barnevernet og til foreldre/foresatte. 

Undersøkelsen er digital, og gjennomføres på nettsiden bedrekommune.no. Passordet som skal brukes finner du i brevet.

Svarene blir behandlet anonymt, og ingen i barnevernet vil få vite hva den enkelte har sagt. 

- Det er selvsagt frivillig å delta i undersøkelsen, men vi håper selvsagt på mange svar. Det vil gi oss best mulig grunnlag til å gjøre tjenesten bedre, sier barnevernsleder i Lunner, Øystein Zahl Einarsen. 

Voksne som ønsker det blir også invitert til et intervju for å kunne komme utfyllende kommentarer og råd til barnevernet. Intervjuet kan foregå på telefon, digitalt eller i et fysisk møte. 

Barn inviteres til samtaler 

Barn og ungdommer har også mulighet til å svare på undersøkelsen digitalt eller i det skjemaet som følger med brevet. Men siden mange barn og ungdom ofte synes det er enklest å si meningen sin i et intervju, vil de bli kontaktet for å gjøre en avtale om dette.  

Intervjuet kan foregå på telefon, digitalt eller i et fysisk møte.  

Alle intervjuer – både med barn og foreldre/foresatte – blir gjennomført av Ingeborg Ensrud, som er leder for medvirkningsprosjektet for barn/unge i Lunner og Gran. Ingeborg er IKKE ansatt i barnevernet, og dermed vil alle intervjuene bli sikret full anonymitet. 

Har dere spørsmål? 

Har dere spørsmål til brukerundersøkelsen? Ta kontakt med Ingeborg Ensrud på telefon 452 71 809 eller Messenger (Facebook)