Nyhetsoversikt

korona

Hotell i Gran berørt av smitte

Fredag informert vi i Lunner kommune om en ny smittet person. Den smittede er en ung kvinne som jobber ved Granavolden Gjæstgiveri i Gran.


Dette fører til at en annen ansatt ved hotellet er satt i karantene som nærkontakt. Ingen flere ansatte eller gjester ved hotellet er nærkontakter av den smittede.

– Som en del av en miljøundersøkelse vil aktuelle ansatte og gjester oppfordres til å ta en koronatest. Disse vil få beskjed om dette, opplyser kommunelege i Gran, Are Løken.

De som er fullvaksinerte eller beskyttet trenger ikke teste seg, hvis de ikke får symptomer.
 

Deltok i fest i helga

Den smittede kvinnen deltok i en fest med om lag 50 deltakere lørdag 3. juli. Festen foregikk i Gran. En nærkontakt bosatt i Gran og er satt i karantene etter festen.

Resten av festdeltakerne vil bli bedt om å teste seg, som en del av en miljøundersøkelse.
 

Nærkontakter i Lunner

Den smittede kvinnen har to nærkontakter i Lunner som er satt i karantene. Mens den smittede er bosatt i Lunner, har Gran kommune ansvaret for smittesporingen knyttet til arbeidsplassen og til festen som fant sted i Gran.
 

Bruk munnbind hvis du ikke kan holde avstand

Kommuneoverlege i Gran, Are Løken minner om at folk fortsatt bør bruke munnbind når de er ute på offentlige steder, hvis de ikke kan holde minst en meter avstand til andre.

– Selv om det ikke nå er en generell anbefaling om å bruke munnbind på offentlige steder, bør man fortsatt bruke dette på steder hvor det ikke er mulig å holde anbefalt avstand til andre, sier Løken.

Han ber også folk om å huske å teste seg ved symptomer på Covid-19. Dette gjelder også personer som er vaksinert. 
 

Nyt sommeren og husk på smittevernsreglene

- Vi er inn i en tid der mange gleder seg til å møtes, dra på ferie og nyte sommerhygge. Det kan vi gjøre samtidig som vi holder fast ved de gode reglene som har bidratt til å holde smitten nede; Hold avstand, god håndhygiene, og hold deg hjemme hvis du er syk, sier Ordfører i Lunner kommune, Harald Tyrdal.