Nyhetsoversikt

Overrekkelse av Næringsmot-prisen 2022

Hadelandskonferansen med pris til Lunner Almenning

Lunner Almenning mottok prisen "Næringsmot 2022" på Hadelandskonferansen i dag. Prisvinneren ble blant annet berømmet for å ha mot til å tenke utradisjonelt og til å drive utvikling.

Ordfører Harald Tyrdal åpnet Hadelandskonferansen 2022
Ordfører Harald Tyrdal ønsket velkommen til Hadelandskonferansen 2022.
Politikere i Lunner på Hadelandskonferansen
Flere Lunner-politikere var hjertelig til stedet på konferansen.
Elever fra musikklinje ved HVS spiller på Hadelandskonferansen 2022
Dyktige elever fra musikklinja ved HVS åpnet Hadelandskonferansen.
Elev serverer mat under Hadelandskonferansen
Mina Nguyen fra Lunner, som er elev ved Hadeland videregående skole, hjalp til med serveringen.

Et eksempel på hva som er mulig

Almenningsbestyrer Roar Enstrøm og styreleder Andreas Høiby, som tok i mot prisen på vegne av Lunner Almenning, hadde all grunn til å være stolte av det de fikk høre i juryens begrunnelse. Her ble det blant annet trukket fram at Lunner almenning har hatt evne til å tenke utradisjonelt og har gjort en satsing som vil være avgjørende for at nye arbeidsplasser blir skapt. "Prisvinneren har vært en viktig aktør for samfunnsutviklingen i den sørlige delen av Hadeland, og er et statuerende eksempel på hva som er mulig hvis en bare tør", heter det blant annet i juryens begrunnelse.

-  Juryen trakk også fram at almenningen har vist gode samarbeidsevner, både overfor offentlige og private aktører, og det er noe Lunner kommune også har erfart. Vi gratulerer Lunner Almenning med en velfortjent pris, sier ordfører i Lunner, Harald Tyrdal.

Næringsmot-prisen deles ut av Hadelandshagen, Regionrådet og Sparebank1 Ringerike - Hadeland. Representanter fra alle de tre Hadeland-kommunene har også vært med i juryen.

Konferanse om bærekraft

Temaet for Hadelandskonferansen 2022 var bærekraft, og gjennom en rekke foredrag fikk deltakerne lære mer om temaet fra ulike perspektiver, både suksesshistoriene og de alvorlige utfordringene. Ken André Ottesen fra BAdesKEn sørget for det humoristiske skråblikket. 

- Vi skal ha med bærekraft i våre valg, planer og prioriteringer. Bærekraft er en investering i framtida - og en investering for framtidas generasjoner. Derfor er det ekstra fint å kunne belyse dette temaet her på en videregående skole, sa ordfører Harald Tyrdal, da han ønsket velkommen til konferansen i kultursalen på Hadeland videregående skole (HVS) fredag morgen.

Lokale/regionale innslag på konferansen:

  • Eva Kleffelgård fra Villflor
  • Ole Petter Løbben fra HRA
  • Ann-Christin Andersen fra Å Energi (tidligere Glitre Energi)
  • Lars Jacob Pedersen og Sveinung Jørgensen som leder det tre-årige prosjektet Bærekraft Hadeland
  • Elever fra musikklinja ved Hadeland videregående skole
  • Johanna Demker
  • Sigmund Hagen og Torstein Brandrud (konferansierer)