Nyhetsoversikt

Trekkerør for fiber

Viken fiber starter oppkoblinger i juni - sjekk når ditt område står for tur

Fremdrift i utbygging av bredbånd

Har du sett en oranse rørkveil i nærheten av der du bor? Da er fibernett på vei til deg, og du må kanskje finne frem spaden! Likevel kan det ta noen måneder før du har fiberen i veggen, litt avhengig av hvor flink du selv er med egeninnsatsen. 


Viken fiber fikk kontrakten med den andre fasen av utbygging av fiber med offentlige tilskudd. De jobber nå med fremføring av fiber i hovedtraseer flere steder, og starter oppkobling forløpende fra juni, gjennom sommeren og utover høsten. Noen begynner allerede å se de oransje rødkvelieene ved tomtegrensa si. Da er det bare å sprette opp av godstolen og finne frem albuefettet. I mange områder er det nemlig du selv som må sørge for fremføring av trekkerøret fra tomtegrensen til huset ditt. 

-Generelt oppfordres alle til å utføre egeninnsats så raskt som mulig når de får levert rørkveil til eiendommen. Dette vil gjøre at vi får blåst fiber raskest mulig og ved det koblet opp tjenestene, sier prosjektleder Christian Riege i Viken fiber.

Er du usikker på hvordan du skal gjøre det, kan du ta en titt på denne instruksjonen fra Viken fiber.

En foreløpig oversikt fra Viken fiber over fremdriften for de ulike prosjektområdene ser slik ut(med forbehold om at uforutsette hindringer kan dukke opp):​

Oppenvegen-Svea
Graving er i sluttfasen. Det er gravd pt ca. 5500m av totalt  7000m
Oppkobling starter i Juni. Med forbehold om godkjenninger om kryssinger på fylkesveien.

Saltsyregutua
Salg i område fortsetter. Graving er godt i gang. Det er gravd pt ca. 1500m av totalt  2200m 
Oppkobling starter i Juli.

Rya-Frågått
Salg i område fortsetter. Graving er godt i gang. Det er gravd pt ca. 2000m av totalt 6500m.
Oppkobling starter i August.

Søndre Oppdalen Vest
Salg i område fortsetter. Graving er godt i gang. Det er gravd pt ca. 2500m av totalt  6000m
Oppkobling starter i August.

Fjellhamar
Salg i område fortsetter. Detaljprosjektering og avklaringer med grunneiere vil pågå frem mot gravestart som er planlagt i September 2022.
Oppkobling starter i november.

Godli - Larmerud
Salg i område fortsetter. Detaljprosjektering og avklaringer med grunneiere vil pågå frem mot gravestart som er planlagt i August 2022.
Oppkobling starter i oktober.

 

Har du spørsmål om graving, installasjon eller tilknyting i dette prosjektet, anbefaler vi å ta direkte kontakt med Viken fiber på 21 45 45 00. 

Dersom du har spørsmål om bredbåndsutbygging i Lunner generelt, kan disse stilles til bo- og næringsrådgiver Torstein Brandrud på 91166607 eller e-post torstein.brandrud@lunner.kommune.no