Detaljereguleringen gjelder utviklingen av et nytt boligområde i nordøstre del av Harestua, på vestsiden av Gjøvikbanen. Ønsket om detaljreguleringsplan er fremmet av proESS fremmet av Hadeland Boligutvikling AS.

Hva dreier detaljeguleringen seg om?

Formålet med planforslaget er å legge til rette for boliger fordelt på ulike boligtyper med tilhørende infrastruktur og grønnstruktur. Det er også lagt inn tiltak for å revitalisere vassdraget Klemma gjennom planområdet. I utredningen som følger planforslaget er de oppgitt inntil 150 boliger i området. 

Planområdet i sin helhet er på om lag 157 dekar, og strekker seg fra den eksisterende bebyggelsen ved Viubråtan i nord ned langs vestsiden av Klemma til Elvefaret i sør. Planen fremmes som privat planforslag, og det er stilt krav om konsekvensutredning i tråd med Forskrift om konsekvensutredning § 6.

Tiltak i og ved Klemma står sentralt for gjennomføringen av planforslaget. Innenfor planområdet skal det tas hensyn til identifiserte naturtypelokaliteter, og det skal sikres tilfredsstillende støyforhold for både eksisterende og nye boliger. For de delene av gjeldende reguleringsplaner som berøres, skal det ikke gjøres endringer utover en fastsettelse av byggegrense langs ny adkomstveg (H910).

Eksisterende veg «Viubråten» skal benyttes som anleggsveg i byggefasen. 

Høringsdokumenter og digitalt plankart  finner du her