Brenning av søppel

Ikke brenn bråte, hageavfall eller søppel!

Det er vår.......

Det er vår, og da ønsker mange å ta en liten våropprydding og det er fristende å fyre opp bål for å bli kvitt både søppel og hageavfall. 


Det er lett å tenke at vi da kan brenne det vi ikke trenger. Husk at det ikke er lov å brenne søppel.

Ta hensyn til miljøet, og ta hensyn til naboen!

Brenning av søppel medfører forurensning og forurensningsloven § 7 fastsetter at ingen må gjøre eller sette i verk noe som kan medføre fare for forurensning. Kommunen skal føre tilsyn med at ulovlig brenning av avfall ikke skjer.

Papp og papir er også søppel, og skal heller ikke brennes. Det er kun tørt hageavfall som i utgangspunktet er lov å brenne når det er forhold for dette, men i den spesielle situasjonen vi er i nå med koronavirus og et brannvesen som må brukes til andre oppgaver enn å slukke unødvendige branner, så må heller ikke tørt hageavfall brennes!

Søppel kjører du vanligvis til gjenvinningsstasjonen på Roa. Nå er gjenvinningsstasjonen stengt grunnet koronasituasjonen. Oppdatert informasjon finnes på HRA sine hjemmesider.

Tenk igjennom om du heller kan lagre søppel trygt på egen eiendom inntil videre slik at belastningen på mottak på Trollmyra blir mindre i disse dager. Ikke bli fristet til å kvitte deg med søppel i naturen!