Den statlige strømstøtteordningen for frivillige organisasjoner ble justert i fjor høst slik at den nå er på omtrent samme støttenivå som for private husholdninger. Ordningen med strømstøtte er forlenget slik at den varer ut 2024.

Nå er det åpnet for å søke om støtte for første kvartal i år, det vil si fra januar til og med mars. Søknadsfristen er 15. mai.

Hvem kan søke?

Strømstøtteordningen gjelder for frivillige organisasjoner. Søker må ha organisasjonsnummer. Følgende organisasjoner har rett til å søke:

  • Virksomheter som er registrert i Frivilligregisteret. Er dere ikke registrert? Her kan du sjekke om din organisasjon kan registrere seg. 
  • Virksomheter som ikke er registrert i Frivilligregisteret kan søke hvis eiere/medlemmer med bestemmende innflytelse er registrert der. Dette gjelder for eksempel idrettslag som har skilt ut driften i et eget selskap som ikke er registrert i Frivilligregisteret, men hvor idrettslaget har den bestemmende innflytelsen.
  • Andre frivillige virksomheter som ikke er registrert i Frivilligregisteret kan motta støtte hvis virksomheten i all hovedsak drives av frivillig arbeidsinnsats, og det ikke er anledning for privatpersoner eller kommersielle foretak å oppnå økonomiske fordeler fra virksomheten. Dette kan for eksempel gjelde for frittstående menighetshus og forsamlingshus under Den norske kirke, grendehus og andre forsamlingslokaler.

Hva gis det støtte til?

I perioden januar til og med mars 2024 kan de som søker få dekket 90 prosent av strømprisen per time som overstiger 73 øre per kilowatt time (kWt).

Les om hvordan støttesatsen blir regnet ut på nettsidene til Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Slik søker du!

Du søker ved å bruke skjemaet på nettsidene til Lotteri- og stiftelsestilsynet.  Her finner du også svar på ofte stilte spørsmål.

Siste frist for å søke er 15. mai.